Persbericht: Gratis workshop ‘laaggeletterdheid’

Het vrijwilligerscollege van Punt Welzijn organiseert op 16 mei een gratis workshop ‘laaggeletterdheid’ voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

 

Wat is laaggeletterdheid:

2,5 miljoen Nederlanders hebben problemen met lezen en schrijven. Tweederde hiervan is geboren en getogen in Nederland evenals hun ouders en grootouders. Deze mensen ervaren steeds meer problemen in hun dagelijks functioneren. Voorbeelden hiervan zijn schaamte, onbegrip, moeite hebben met het invullen van formulieren en afhankelijkheid.

 

De inhoud van de workshop:

In deze workshop leert u wat laaggeletterdheid is. Hoe u het kunt herkennen en waar u mensen naartoe kunt verwijzen. De workshop is bedoeld voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

De avond wordt verzorgd door Leon Heuvelmans die rayoncoördinator is bij de stichting Lezen en Schrijven.

 

Datum en praktische informatie:

Deze workshop vindt plaats op woensdag 16 mei van 19.00 tot 20.30/21.00. Er is plaats voor maximaal 25 personen dus wacht niet met opgeven! Voor een lekkere kop koffie of thee wordt gezorgd.

 

Locatie: Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3, Weert

 

Meer informatie en een link om aan te melden vindt u op www.goedbezigweert.nu. Direct aanmelden kan ook via goedbezigweert@gmail.com o.v.v. de naam van de bijeenkomst, uw naam en telefoonnummer.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht