Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Kinderen en ouders

2 thema’s; Gezond eten én Vaderdag. Online programma deel 13

Veel projecten die we normaal organiseren voor jullie op scholen gaan door de corona situatie niet door. Daarom plaatsen we wekelijks een tip en activiteit die je samen met je kind op een speelse manier kunt uitvoeren, want spelen is leren!

Wij delen leuke activiteiten, algemene informatie én tips over gezondheid en bewegen. Deze activiteiten zijn voor peuters en kleuters en kinderen van de onderbouw, maar iedereen kan er natuurlijk aan meedoen want je bent nooit oud om te spelen, knutselen, tekenen enz.

Wij wensen jullie veel speel- en leer plezier. Laat je ons weten hoe het is gegaan?
Punt Welzijn, team opgroeien.

Gezond eten

Goede voeding is erg belangrijk om gezond en fit te blijven. Goede voeding betekent alle voedingsstoffen binnenkrijgen die je nodig hebt: mineralen, eiwitten, vitamines, koolhydraten, vetten en vezels.

Tip 1: Eet drie keer per dag, op vaste tijden en af en toe wat tussendoor.

Tip 2: Eet niet meer dan je nodig hebt. Vol = vol.

Tip 3: Zorg dat je gezonde tussendoortjes in huis hebt. Zeker tijdens de coronatijd is het extra verleidelijk om ongezonde tussendoortjes te eten. Leg daarom juist de gezonde tussendoortjes, zoals fruit, in het zicht en de ongezonde tussendoortjes niet.

Bron: NJI

Vaderdag (21 juni)

Aangezien het bijna Vaderdag is, is het extra leuk om je vader te verrassen met een eigengemaakt cadeau.

Activiteit 1:

Lekker met je handen en voeten in de verf, om deze superheld voor Vaderdag te knutselen.

Jouw blauwe voet is het lijfje van papa. Je rode hand is de cape van papa. Maak van papa een echte superheld door een leuke foto van hem uit te printen of zijn hoofd na te tekenen. Tenslotte kun je de tekening nog mooi versieren met stickers en kleurtjes.

Activiteit 2:

Maak speciale sokken voor je papa!

Koop/ pak een paar witte sokken. Teken vervolgens met stiften leuke vormpjes op de sok. Je kunt ook een lieve tekst op de sok schrijven. Het beste is om textielstiften te gebruiken, aangezien deze ervoor gemaakt zijn.

En tadaaaa!!! Je hebt zelf de allermooiste sokken gemaakt voor de liefste papa!

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.