Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg (en dementie)

Cursus ‘Als mantelzorger in balans’

Om goed voor een ander te kunnen zorgen, moet je ook goed voor jezelf zorgen. Veel mantelzorgers zoeken hierin hun weg. Hoe houd je de balans tussen er zijn voor de ander en goed voor jezelf zorgen? Hoe lukt het om voor jezelf te kiezen en tijd voor jezelf te maken? Hoe herken je bij jezelf signalen die je zeggen dat het teveel wordt?

Het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg (AMW-ML) biedt samen met de mantelzorgondersteuners van Punt Welzijn een cursus aan, waarbij je aan de slag gaat met de balans tussen zorgen en ontspannen.

Welke verwachtingen heb ik van mezelf? Hoe ga ik om met verwachtingen van de persoon waarvoor ik zorg of de omgeving? Hoe kan ik de zorg met anderen verdelen? Dit soort vragen komen aan bod. Daarnaast leer je manieren om jezelf tot rust te brengen en je grenzen te herkennen en te stellen, maar krijg je ook tips hoe je kunt genieten van kleine dingen. Hierdoor ben je beter in staat je mantelzorgtaken in balans te brengen met andere zaken die voor jou belangrijk zijn.

De gratis cursus bestaat uit twee dagdelen.

  • Dinsdag 8 september 19:00 – 21:30uur én
  • Dinsdag 22 september 19:00 – 21:30uur

Deelname is gratis

Locatie

AMW-ML (Vogelsbleek 10)

Ik wil me hiervoor aanmelden

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.