Voor wie?
Datum
  • 2021
  • 2022
Wijken en dorpen
Locaties

Kinderen en ouders

Dagritme houden in de zomervakantie

De zomervakantie is in zicht en dat betekent samen spelen, lachen en plezier maken met het hele gezin! Om de vakantie door te komen delen we enkele praktische en leuke tools.

Dagritmekaarten

Via deze weg worden dagritmekaarten beschikbaar gesteld, die ook tijdens de vakantie duidelijkheid en structuur kunnen bieden! Het geeft kinderen houvast en vertrouwen. Want dankzij een vast dagritme weten alle kinderen waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten. Dit zorgt voor structuur en veiligheid, waardoor kinderen de ruimte krijgen om te groeien. Zonder veiligheid kan een kind zich immers niet ontwikkelen.

Een goed dagritme bevat onderdelen die kinderen nodig hebben voor hun fysieke en mentale gezondheid en ontwikkeling. Dit zijn verzorging, exploratie en uitdaging en persoonlijke aandacht. En ook heel belangrijk: door tijd en aandacht voor bewegen, voeding en slapen worden fysiologische- en groeiprocessen goed gereguleerd en dat draagt bij aan een gezond gewicht.

Een vast dagritme wil niet zeggen dat elke dag er hetzelfde uitziet. Want je kunt hier heel creatief mee omgaan. Als de kinderen bijvoorbeeld rond lunchtijd buiten spelen, pak dan een kleed en ga lekker buiten op het gras eten. Een dagritme biedt dus voldoende ruimte voor creativiteit!

Aftelkalender

En dan, de aftelkalender! Met de aftelkalender weet jij precies wanneer het nieuwe schooljaar start. Wist jij dat het 44 nachtjes slapen zijn tot het begin van het nieuwe schooljaar? Iedere avond mag jij een kruisje zetten op de aftelkalender. Tel jij met ons mee?

Punt Welzijn wenst jullie een hele fijne en zonnig zomervakantie! Wij hopen jullie allen half september terug te zien, wanneer wij weer starten met onze projecten. Tot dan!

Dowload de dagritmekaarten hier
Download de kalender hier
!

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.