Voor wie?
Datum
  • 2020
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg

Film ‘Wei’ over dementie, gratis voor mantelzorgers

In Nederland leven naar schatting 280.000 mensen met dementie. Dit aantal zal de komende jaren fors toenemen. Punt Welzijn maakt zich samen met zorgorganisaties sterk voor een dementievriendelijke samenleving. De documentaire ‘Wei’ laat zien wat dit met de persoon doet die de diagnose krijgt en zijn omgeving. Mantelzorgers uit Weert en Nederweert kunnen deze film gratis bezoeken op 17 januari om 19:00uur.

‘Wei’ is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Terwijl vader Jac vasthoudt aan zijn idyllische wei, worstelt moeder Ria met haar rol als mantelzorger en komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan. Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij.

Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven. Naast de gratis vertoning op 17 januari draait de film ook op andere data in december. Kijk hiervoor op: www.gotcha-weert.nl/product/wei-ruud-lenssen/

Na afloop van de film is documentairemaker Ruud Lenssen aanwezig om een toelichting te geven en vragen uit het publiek te beantwoorden. Ook kun je deze avond met vragen terecht bij de mantelzorgondersteuners van Punt Welzijn.

 

Er zijn geen kaarten meer beschikbaar.

Locatie

Gotcha! Cinema, Beekstraat 49

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.