Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Kinderen en ouders

Goede nachtrust; Online programma deel 14

Veel projecten die we normaal organiseren voor jullie op scholen gaan door de corona situatie niet door. Daarom plaatsen we wekelijks een tip en activiteit die je samen met je kind op een speelse manier kunt uitvoeren, want spelen is leren!

Wij delen leuke activiteiten, algemene informatie én tips over gezondheid en bewegen. Deze activiteiten zijn voor peuters en kleuters en kinderen van de onderbouw, maar iedereen kan er natuurlijk aan meedoen want je bent nooit oud om te spelen, knutselen, tekenen enz.

Wij wensen jullie veel speel- en leer plezier. Laat je ons weten hoe het is gegaan?
Punt Welzijn, team opgroeien.

Goede nachtrust

De laatste weken voor de zomervakantie zullen de tips gericht zijn op het thema ‘gezond blijven’. Deze week staat het onderwerp ‘goede nachtrust’ centraal.

Tip van de week:

Gezond blijven is erg belangrijk, zeker tijdens deze coronatijd.

Wie goed slaapt, voelt zich fitter, heeft meer energie en kan zich beter concentreren. Daarnaast zorgt een goede nachtrust voor minder drang om te snacken/ snoepen.

Op vaste tijden opstaan en slapen zorgt ervoor dat je in een ritme komt. Dit is van invloed op je dagplanning en dagritme.

Voor meer informatie over een gezond slaapritme en hoeveel slaap je kind nodig heeft, zie ‘online activiteiten deel 1’: https://www.puntwelzijn.nl/activiteit/online-programma-ouder-en-kind-deel-1/

Activiteit:

Het is belangrijk dat een kind zich prettig voelt op zijn slaapkamer. Om dit werkelijk te maken, zijn de volgende activiteiten mogelijk.

Teken je droomslaapkamer. Laat je kind tekenen wat hij/ zij graag in zijn slaapkamer wil hebben/ veranderen. Misschien vind je zoon/ dochter een thema/ kleur/ voorwerp helemaal geweldig. Kijk samen met je kind welke aanpassingen jullie kunnen doen om er een droomplek van te maken.

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.