Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg (en dementie)

Informatiebijeenkomst respijtzorg

Af en toe de zorg uit handen? Als mantelzorger zorg jij langdurig voor iemand uit jouw omgeving. Dit levert veel mooie momenten op, maar het kost ook energie. Jij zorgt voor een ander, maar zorg jij ook goed voor jezelf? Woensdag 23 september is vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst over vervangende mantelzorg bij Bibliocenter, Wilhelminasingel 250 Weert.

Er zijn mogelijkheden om als mantelzorger de zorg tijdelijk uit handen te geven, zodat je even op adem kunt komen en daarna weer goed voor de ander kunt zorgen. Dit wordt respijtzorg genoemd. De zorg wordt tijdelijk overgenomen door vrijwilligers of professionals. Er kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van dagbesteding, de inzet van een vrijwilliger, een tijdelijke opname in een zorghotel of een aangepaste vakantie

Wil je graag meer informatie over de vormen van respijtzorg, hoe je dit het beste kunt regelen of heb je vragen over respijtzorg? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op woensdag 23 september vanaf 19.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats bij Bibliocenter (Wilhelminasingel 250, Weert). Inloop is vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst is toegankelijk voor mantelzorgers uit de gemeente Nederweert en Weert.

Aanmelden is verplicht en kan via de website van Bibliocenter.

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via 0495-697900 of mantelzorg@puntwelzijn.nl

Foto: MantelzorgNL

Locatie

Bibliocenter (Wilhelminasingel 250, Weert)

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.