Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Kinderen en ouders

Je kind weer naar school

Veel projecten die we normaal organiseren voor jullie op scholen gaan door de corona situatie niet door. Daarom plaatsen we wekelijks activiteiten die je samen met je kind op een speelse manier kunt uitvoeren, want spelen is leren!

Wij delen leuke activiteiten, algemene informatie én tips over gezondheid en bewegen. Deze activiteiten zijn voor peuters en kleuters en kinderen van de onderbouw, maar iedereen kan er natuurlijk aan meedoen want je bent nooit oud om te spelen, knutselen, tekenen enz.

Wij wensen jullie veel speel- en leer plezier. Laat je ons weten hoe het is gegaan?
Punt Welzijn, team opgroeien.

Weer naar school!!

Op 11 mei gaan de scholen open en kunnen kinderen weer de klas in.

De kinderen gaan weer naar school, maar anders dan voorheen. De kinderen gaan ongeveer 50 procent van de tijd naar school en de groepsgrootte in de klas wordt gehalveerd. De school zal je hier over informeren. De schoolweek komt er voor de kinderen anders uit te zien dan ze gewend zijn. Voor kinderen is het misschien ook heel spannend om weer naar school te gaan. Praat daarom deze week samen met je kind over de nieuwe schoolweek.

Praat over:

  1. Op welke dag je kind naar school gaat en op welke dag je kind thuis blijft.
  2. Het brengen en ophalen van je kind.
  3. De nieuwe regels, vaak je handen wassen en hoesten of niezen in je elleboog.

Praat hier samen over en luister vooral naar wat je kind hier zelf nog over te vertellen heeft. Een hele fijne start op school en veel succes.

Hieronder nog een leuke kleurplaat die je samen met je kind kunt inkleuren.

 

 

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.