Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg/ Dementie

Mantelzorg in andere culturen (wordt verplaatst)

In de Week van de Mantelzorg (2 t/m 10 november) kunnen mantelzorgers uit Weert en Nederweert op donderdag 5 november naar een bijeenkomst over mantelzorg in andere culturen.

Hoe is het om te zorgen voor iemand  die een andere culturele achtergrond heeft? Waar loop jij dan als mantelzorger tegenaan? Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op de overeenkomsten en/of verschillen in het zorgen voor een ander. Hoe ervaar jij de belasting van deze taken en hoe ga jij om met bepaalde taboes? Kun je de zorg met iemand delen en lukt het je om ook eens ‘nee’ te zeggen? Op een speelse manier gaan we met deze thema’s aan de slag in samenwerking met Provinciaal Platform Minderheden.

De activiteit is gratis en er kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Aanmelden is verplicht en kan t/m 30 oktober.

Aanmelden voor deze bijeenkomst blijft mogelijk. Als je je aanmeldt krijg je op een later moment persoonlijk een mail met de nieuwe datum. Annuleren is ook dan nog mogelijk. 

Om te zorgen voor een goede veiligheid en hygiëne in verband met het coronavirus attenderen wij je op het volgende:

  • Wij verzoeken je om niet eerder dan 10 minuten voor aanvang op de locatie aan te komen en direct na afloop te verlaten.
  • Bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid, kun je helaas niet deelnemen.
  • Thuisblijven geldt ook als iemand in het huishouden van een deelnemer koorts (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft of als iemand uit zijn/haar huishouden positief getest is op corona.
  • Wij verzoeken je om een mondkapje mee te nemen, aangezien wij het dragen van een mondkapje verplicht stellen bij het verplaatsen in de ruimte, zoals bij binnenkomst of wanneer je naar het toilet gaat. Wanneer je hebt plaatsgenomen mag het mondkapje weer af.

Wat organiseren we nog meer in de Week van de Mantelzorg? Kijk hier.

Foto: MantelzorgNL

Locatie

Cwartier, ruimte 010 (Beekstraat 54, Weert, begane grond)

Ik wil me hiervoor aanmelden

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.