Voor wie?
Datum
  • 2024
  • 2025
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg

Mantelzorgbijeenkomst

Punt Welzijn organiseert elke eerste woensdag van de maand in samenwerking met Bibliocenter een bijeenkomst speciaal voor mantelzorgers.

Als je zorgt voor iemand anders kan het fijn zijn om kennis, ervaringen en verhalen te delen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Wil jij als mantelzorger je ervaringen delen en advies van anderen krijgen? Of wil je graag meer informatie over bepaalde zorgthema’s? Dan kun je hier terecht.   Iedere maand komt weer een nieuw thema voor mantelzorgers aan bod tijdens de mantelzorgbijeenkomsten.

Als je graag op de hoogte gehouden wilt worden, meld je dan aan voor de mantelzorgnieuwsbrief.

Programma 2024:

7 augustus: Zorgen voor een naaste die niet meer thuis woont
Angela Op Heij van Stichting Land van Horne neemt ons mee in het wonen in een verpleeghuis. Hoe verloopt zo’n proces en wat komt er allemaal op een mantelzorger af? En hoe kunnen zorgprofessionals en mantelzorgers op een fijne manier met elkaar samenwerken? Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en met elkaar hierover in gesprek te gaan.

4 september: Veranderende relatie
We gaan met elkaar in gesprek over veelvoorkomende thema’s onder mantelzorgers. Het mantelzorgen kan de relatie met je naaste veranderen. Naast het zijn van moeder, partner, zoon of vriend ben je ook mantelzorger.

Op welke momenten is het belangrijk om een beslissing te nemen voor de ander? Hoe ga je om met schuldgevoelens? Op welke manier kun je je grenzen aangeven en soms “nee” zeggen? Hoe ga je ermee om dat je partner niet meer de persoon is zoals vroeger?

2 oktober: High Tea
We organiseren een gezellig samenzijn waar je met andere mantelzorgers in gesprek kunt gaan. Mantelzorgen kan soms ook gevoelens van eenzaamheid oproepen. Het kan dan fijn zijn om met andere mantelzorgers in contact te komen. Dit doen we onder het genot van diverse lekkernijen en leuke, luchtige spellen om elkaar beter te leren kennen.

6 november: miMakkus
Tijdens de ‘Week van de Mantelzorg’ komen twee miMakkers langs. De miMakkers laten zien hoe je contact kunt maken met mensen voor wie taal niet (langer) vanzelfsprekend is. Het resultaat? Een oogopslag, een glimlach, een schaterlach maar ook een traan mag er zijn. Kortom, er ontstaat contact van hart tot hart.

4 december: Afsluiting van het jaar
We blikken terug op het afgelopen jaar en kijken vooruit naar 2025. In het kader van Sinterklaas heeft Piet iets lekkers langs gebracht.

Voor vragen kun je ons bellen of mailen: mantelzorg@puntwelzijn.nl of 0495-697900. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Locatie

Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, 6001 GV, Weert

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.