Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Kinderen en ouders

Nieuw dagritme: online programma deel 9

Veel projecten die we normaal organiseren voor jullie op scholen gaan door de corona situatie niet door. Daarom plaatsen we wekelijks activiteiten die je samen met je kind op een speelse manier kunt uitvoeren, want spelen is leren!

Wij delen leuke activiteiten, algemene informatie én tips over gezondheid en bewegen. Deze activiteiten zijn voor peuters en kleuters en kinderen van de onderbouw, maar iedereen kan er natuurlijk aan meedoen want je bent nooit oud om te spelen, knutselen, tekenen enz.

Wij wensen jullie veel speel- en leer plezier. Laat je ons weten hoe het is gegaan?
Punt Welzijn, team opgroeien.

Een nieuw dagritme

Tip van de week:

Een lange tijd was er geen school die om 8:30/ 9:00 uur begon. Hierdoor kan het zijn dat het ritme is veranderd, zoals tijdens de zomervakantie. Voor kinderen en het gezin is het prettig om weer een ritme te krijgen, zodat ze weten waar ze aan toe zijn.

Zorg dat jullie in de ochtend voldoende tijd nemen om de dag rustig aan te starten. Dit voorkomt stress en zorgt voor een goede start van een schooldag!

Voor een kind is belangrijk dat hij/ zij nieuwe indrukken van de schooldag kan verwerken. Zeker na deze coronatijd thuis. Als je kind uit school komt, wil hij/ zij ervaringen over de schooldag kwijt. Luister en praat met je kind. Stel niet te veel vragen, maar laat je kind vooral lekker spelen. Spelen is een manier om ervaringen te verwerken.

(Werk je als ouder(s) nog thuis; Bespreek met je collega’s/ werkgever de nieuwe situatie omtrent het naar school gaan. Geef eventueel aan dat je hierdoor ook een nieuw ritme hebt gekregen en wellicht op sommige momenten ruimte nodig hebt voor je gezin).

Bron: NJI

Activiteit:

Speel mee met je kind. Laat je kind kiezen welke activiteit hij/ zij wil doen. Speel lekker mee met een spel of maak samen een toren van blokken als je kind dit aangeeft.

Wanneer je meegaat in het spel van je kind en zijn/ haar interesses, kom je vaak te weten wat een kind bezighoudt. Wellicht krijg je als ouder ervaringen te horen over de eerste week weer terug op school.

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.