Voor wie?
Datum
  • 2021
  • 2022
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg/ Dementie

Online bijeenkomst ‘Zorgwetten’ voor mantelzorgers

Als je zorgt voor iemand in je omgeving, krijg je te maken met een hoop geregel. Dit is tijdrovend, terwijl je die tijd liever besteedt aan de ander. Want hoe zit het met de wet en regelgeving? Punt Welzijn biedt in samenwerking met mantelzorgondersteuners uit de regio een digitaal drieluik over “Wet- en regelgeving” aan.

Deze bijeenkomst staat in het teken van de verschillende zorgwetten waar je als mantelzorger mee te maken kan krijgen. In deze bijeenkomst komt de basis rondom deze wetten aan de orde. Vragen zoals “Welke zorg hoort bij welke zorgwet en wat mag ik verwachten?” en “Hoe is dit georganiseerd en met welke kosten moet ik rekening houden?” worden beantwoord. De bijeenkomst wordt verzorgd door Mirjam Hoogland, mantelzorgmakelaar en cliëntondersteuner Wlz. Heb je vooraf al vragen, vermeld deze bij jouw aanmelding bij ‘Opmerking’.

Deze bijeenkomst is een onderdeel van een drieluik ‘Wet- en regelgeving’. Voor meer informatie over de andere twee bijeenkomsten, klik hieronder:

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg Beesel, Synthese (Horst aan de Maas, Venray en Leudal) en Punt Welzijn ( Weert en Nederweert).

foto: MantelzorgNL

 

Locatie

Deze workshop wordt online aangeboden. 1 à 2 dagen voorafgaand aan de bijeenkomst krijg je een link toegestuurd. Niet iedereen is gewend digitaal deel te nemen aan een bijeenkomst. Vind je het fijn om van te voren even te oefenen geef dit gerust aan en we nemen contact met je op.

Ik wil me hiervoor aanmelden

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.