Voor wie?
Datum
  • 2023
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg

Rondleiding ‘Living Lab Zorgtechnologie’ februari

De zorg in Nederland staat onder druk. De zorgvraag neemt toe en wordt steeds complexer. Tegelijkertijd is er minder personeel beschikbaar. Om goede zorg te kunnen blijven bieden is er innovatie nodig. Ook willen (en moeten) ouderen steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Maar zonder hulpmiddelen kan dat vaak niet. Maak kennis met de toepassingen van technologie in de zorg. Apparatuur wordt steeds ‘slimmer’ en kan steeds meer taken van ons overnemen. Maar wat is er allemaal mogelijk en hoe werkt het? Dat kun je bekijken bij Living Lab Zorgtechnologie in Roermond. Mantelzorgers uit de gemeente Weert en Nederweert kunnen hier op maandag 13 februari of dinsdag 14 maart een gratis rondleiding krijgen.

In het Living Lab kun je kennismaken met (technische) hulpmiddelen. Ze hebben o.a. een keuken, slaapkamer, woonkamer een badkamer volledig ingericht. Je kunt in deze ruimtes verschillende hulpmiddelen en zorgtechnologie bekijken en uitproberen. Je krijgt tijdens de rondleiding uitleg over de aanwezige hulpmiddelen, wat de kosten zijn en hoe je het betreffende hulpmiddel kunt aanschaffen. Je kunt in het Living Lab onder andere kennismaken met een eetrobot, leefstijlmonitoring, wek- en waarschuwingssystemen, medicijn dispenser, dwaaldetectie en een slaaprobot.

Er kunnen maximaal 10 mantelzorgers deelnemen aan deze rondleiding. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en aanmelden via onderstaand aanmeldformulier is verplicht. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en je dient met eigen vervoer naar de locatie in Roermond te komen.

Wil je alvast een voorproefje van wat je in het Living Lab kunt verwachten? Bekijk dan deze pagina, waar je virtueel een wandeling door de gangen kunt maken.

Het Living Lab is een initiatief van Zorgtechniek Limburg, Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologie van Zuyd Hogeschool. Samen met Gilde Opleidingen en de gemeente Roermond is het idee omgezet in realiteit. Veel bedrijven participeren in Living Lab, vaak zelfs geheel belangeloos.

Wil jij meer informatie? Neem dan contact op met Punt Welzijn via 0495-697900 of via mantelzorg@puntwelzijn.nl.

Tip: Het is ook mogelijk om op dinsdag 14 maart (14:00-15:30 uur) aan de rondleiding deel te nemen.

Locatie

Gilde Opleidingen Roermond (Kerkeveldlaan 1, 6042 JW Roermond).

Ik wil me hiervoor aanmelden

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.