Voor wie?
Datum
  • 2023
  • 2024
Wijken en dorpen
Locaties

Kinderen en ouders

Terug naar school

School gaat weer bijna van start en de broodtrommels gaan weer gevuld worden. Wat doe jij eigenlijk in de broodtrommel van je kind? En wat doe je om weer terug in het schoolritme te komen? We geven je graag tips en gaan met jou als ouder in gesprek.

Terug in het schoolritme

De start van het nieuwe schooljaar is voor veel kinderen spannend. Na 6 weken vakantie gaan ze weer terug naar school. Hierbij krijgen ze vaak een nieuwe juf of meester en soms een nieuwe klas. Dit zorgt voor veel nieuwe indrukken. Je kind kan hierdoor sneller moe en geïrriteerd zijn. Het kind moet weer even wennen aan het schoolleven. Geef je kind hiervoor de eerst weken ruimte. Doe rustig aan en plan nog geen of weinig afspraken of activiteiten naast school. Dit kan namelijk teveel zijn voor jouw kind. Maak je hierbij niet te druk over het feit dat je kind niet meteen goed in het oude ritme zit, maar maak hierover duidelijke afspraken. Kan je kind niet meer slapen op het afgesproken tijdstip omdat het in de vakantie later werd, spreek dan af dat je kind niet hoeft te slapen, maar wel op zijn  kamer in zijn bed is. Zo komt hij tot rust en uiteindelijk zal hij ook wel weer in het oude ritme komen. 

 

Geen rommel in de broodtrommel 

Niets is zo fijn als een kind wat goed in zijn vel zit, vol energie en goed op kan letten in de klas. Gezond eten en drinken helpt hierbij. Maar wat is eigenlijk gezond? Hoeveel groente is bijvoorbeeld goed voor een kind? Wat is een goed tussendoortje? Hoe kun je water drinken leuk maken? Samen gaan we hierover in gesprek. Ook wordt er voor de kinderen een boekje voorgelezen over gezonde voeding en worden er leuke activiteiten georganiseerd.

Deelname hierbij gratis en aanmelden is niet nodig.

Datum: woensdag 23 augustus

Tijd: 10:30-11:30 uur

Locatie: Cruyff Court

Adres: Serviliusstraat, Weert

 

Heb je vragen of wil je meer informatie?

stuur een mail naar opgroeien@puntwelzijn.nl

 

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.