Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Kinderen en ouders

Tips voor de zomervakantie! Online programma deel 16

Veel projecten die we normaal organiseren voor jullie op scholen gaan door de corona situatie niet door. Daarom plaatsen we wekelijks een tip en activiteit die je samen met je kind op een speelse manier kunt uitvoeren, want spelen is leren! Dit is het laatste programma voor de zomervakantie.

Wij delen leuke activiteiten, algemene informatie én tips over gezondheid en bewegen. Deze activiteiten zijn voor peuters en kleuters en kinderen van de onderbouw, maar iedereen kan er natuurlijk aan meedoen want je bent nooit oud om te spelen, knutselen, tekenen enz.

Wij wensen jullie veel speel- en leer plezier. Laat je ons weten hoe het is gegaan?
Punt Welzijn, team opgroeien.

Zomervakantie!!!

De zomervakantie staat voor de deur. Helaas, vanwege het coronavirus is het nog wat moeilijker om dingen te gaan doen. Maar niet getreurd… er zijn genoeg leuke ideeën en activiteiten die je tijdens de zomervakantie kunt uitvoeren.

Tips van de week:

De zomervakantie. Een heerlijke tijd van het jaar om even tot rust te komen van alle drukte in het afgelopen jaar.

Tip 1: Plannen en afspraken maken.
Maak een planning voor de vakantie. Beschrijf hierin wat de daginvulling is. Samen beslissen wat jullie gaan doen en duidelijke afspraken hierover maken. Er is natuurlijk meer tijd voor tv-kijken en computeren. Maak afspraken over hoe lang en wanneer je kind tv mag kijken of mag computeren.

Naast afspraken maken over de daginvulling, kunnen jullie ook op vaste dagen in de week iets plannen: zoals iedere maandagmorgen met de kinderen zwemmen, iedere woensdagmiddag naar het voorleesuurtje in de bibliotheek.

Tip 2: Omgaan met anderen. Het is leuk om tijdens de zomervakantie met anderen af te spreken. Denk hierbij aan vriendjes en vriendinnetjes, maar ook de ouders van deze vriendjes en vriendinnetjes.

In de tienerjaren worden relaties met leeftijdsgenoten steeds belangrijker. Geef je kind(eren) de ruimte om iets te doen met zijn/ haar vrienden. Toon belangstelling voor de vrienden en leeftijdsgenoten, vraag waar ze heen gaan en wat ze samen doen.

Activiteit: In de onderstaande link vind je 250 activiteiten die je samen met je kind(eren) kunt uitvoeren tijdens de zomervakantie. We zijn erg benieuwd wat voor creatieve en leuke activiteiten jullie allemaal gaan doen/ gedaan hebben. Laat het ons weten!

https://www.mamaliefde.nl/activiteiten-kinderen-tips-wat-te-doen-spelletjes-binnen-vervelen-vakantie/

Om het speels te maken, kun je samen met je kind(eren) een activiteitenpot ontwerpen. Je versiert een lege pot met stiften, stickers etc. en stopt daarin briefjes met activiteiten en spellen voor de kinderen om te doen.

Veel plezier en geniet van de zomervakantie!

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.