Voor wie?
Datum
  • 2022
  • 2023
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg / Dementie

Vitaal met dementie (mei – juni)

De diagnose dementie is ingrijpend en kan veel vragen oproepen. Wat is dementie, wat staat je te wachten en waar kun je terecht voor hulp en ondersteuning?

Vitaal Thuis, onderdeel van Stichting Land van Horne, verzorgt een cursus waar je praktische informatie ontvangt over hoe je beter om kunt gaan met deze ziekte of die van jouw partner. Ook geven de behandelaren van Vitaal Thuis informatie over welke hulp je kunt inzetten. Middels oefeningen en het delen van ervaringen ga je zelf actief aan de slag. Ook is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Tijdens de cursus kun je rekenen op gedreven en professionele trainers met jarenlange praktijkervaring. Ook Punt Welzijn is betrokken bij deze cursus, wij verzorgen informatie over mantelzorgondersteuning.

Programma
Verschillende onderwerpen komen aan bod:

  • oorzaak en gevolgen van dementie
  • gedragsveranderingen
  • beweging en voeding
  • ondersteuning
  • omgaan met stress

Voor wie
Voor mensen die onlangs de diagnose dementie hebben gekregen samen met hun partner of mantelzorger. De cursus bestaat uit het delen van informatie en uit oefeningen waar de deelnemers actief mee aan de slag gaan. Om achteraf teleurstellingen te voorkomen vindt na aanmelding een intakegesprek plaats om te kijken of de cursus geschikt is bij de deelnemer met dementie.

Planning
Op verschillende momenten in het jaar kun je deelnemen aan de cursus. Deze cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten.

Startdatum dinsdag 10 mei 2022
De bijeenkomsten vinden plaats op de dinsdag en vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur.
Datums bijeenkomsten: 10 mei, 13 mei, 17 mei, 20 mei, 24 mei, 31 mei, 7 juni, 10 juni, 14 juni, 21 juni, 24 juni én 28 juni.

De cursus start daarnaast later dit jaar op dinsdag 30 augustus en dinsdag 1 november. Bekijk de website van Land van Horne voor alle cursusdagen. De planning is onder voorbehoud van wijzigingen.

Kosten
De cursus is kosteloos.

Aanmelden of meer informatie
Aanmelden en meer informatie over de cursus vind je op de website van Land van Horne. Of stuur een e-mail naar vitaalthuis@landvanhorne.nl met je naam en telefoonnummer of bel naar 088 987 8693 (Cynthia Louwers). De uiterlijke aanmelddatum is 2 weken voor aanvang van de cursus. Vol = vol.

Locatie

Gasterij De Mantel aan het Zorgplein Land van Horne (Vogelsbleek 1, Weert).

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.