Voor wie?
Datum
  • 2022
  • 2023
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg

Cursus ‘Vitaal met dementie’ (startdatum 30 augustus)

De diagnose dementie is ingrijpend en kan veel vragen oproepen. Wat is dementie, wat staat je te wachten en waar kun je terecht voor hulp en ondersteuning?

Cursus Vitaal met dementie
Vitaal Thuis, onderdeel van Stichting Land van Horne, verzorgt een cursus waar je praktische informatie ontvangt hoe je beter om kunt gaan met deze ziekte of die van uw partner. Ook geven de behandelaren van Vitaal Thuis je informatie welke hulp je kunt inzetten. Middels oefeningen en het delen van ervaringen ga je zelf actief aan de slag. Ook is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Tijdens de cursus kun je rekenen op gedreven en professionele trainers met jarenlange praktijkervaring. Ook Punt Welzijn is betrokken bij deze cursus, wij verzorgen informatie over mantelzorgondersteuning.

Programma
Verschillende onderwerpen komen aan bod:

  • oorzaak en gevolgen van dementie
  • gedragsveranderingen
  • beweging en voeding
  • ondersteuning
  • omgaan met stress

Voor wie
Voor mensen die onlangs de diagnose dementie hebben gekregen samen met hun partner of mantelzorger. De cursus bestaat uit het delen van informatie en uit oefeningen waar de deelnemers actief mee aan de slag gaan. Om achteraf teleurstellingen te voorkomen vindt na aanmelding een intakegesprek met je plaats om te kijken of de cursus geschikt is bij de deelnemer met dementie.

Planning
Op verschillende momenten in het jaar kun je deelnemen aan de cursus. Deze cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten. Je kunt op het volgende moment starten met de cursus:
Startdatum op 30 augustus van 14.00 tot 16.00 uur.

Kosten
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden of meer informatie
Aanmelden en meer informatie over de cursus kun je vinden op de website van Land van Horne. Of stuur een e-mail naar vitaalthuis@landvanhorne.nl met je naam en telefoonnummer. De uiterlijke aanmelddatum is 2 weken voor aanvang van de cursus. Vol = vol.

Over Vitaal Thuis
Vitaal Thuis is onderdeel van Stichting Land van Horne en bestaat uit behandelaren met specialistische kennis en ervaring. Denk aan een ergotherapeut, fysiotherapeut en diëtiste. Deze kennis zetten ze in bij jou thuis, zodat je in jouw eigen omgeving zo vitaal mogelijk ouder wordt. De behandelaren werken nauw met elkaar samen, óók met wijkverpleegkundigen en huisartsen. Omdat we elkaar goed kennen, kunnen we de hulp die nodig is, snel inschakelen. Het team van Vitaal Thuis is er ook voor partners en naasten.

Locatie

Gasterij De Mantel aan het Zorgplein Land van Horne (Vogelsbleek 1, Weert).

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.