Voor wie?
Datum
  • 2021
  • 2022
Wijken en dorpen
Locaties

Vrijwillige inzet

Webinar over nieuwe wet WBTR (gratis)

Op 1 juli 2021 treedt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen, kortweg WBTR, in werking. Deze wet scherpt de positie, plichten en aansprakelijkheid van bestuursleden aan en geldt voor verenigingen en stichtingen. De wet is erop gericht om krantenkoppen als 'De penningmeester van het bestuur van vereniging X is er met de kas vandoor' te voorkomen.

Punt Welzijn heeft zich namens de vrijwilligersorganisaties in Nederweert en Weert verdiept in deze nieuwe wet en contact gezocht met verschillende instanties. Zie meer informatie op deze pagina.

De nieuwe wet is bedoeld als hulpmiddel om het besturen van een vereniging of stichting te vergemakkelijken. Belangrijk is dat een bestuur met elkaar bespreekt wat ‘integer besturen’ inhoudt en hoe je daar vervolgens met elkaar afspraken over vastlegt. Ook is het van belang om kritisch te kijken of het nodig is om als vereniging of stichting verdere stappen te ondernemen. Hiervoor is contact gezocht met de IVBB (Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen), die een WBTR-stappenplan hebben ontwikkeld en webinars verzorgen.

Het stappenplan geeft informatie over de nieuwe verplichtingen en biedt de mogelijkheid vast te leggen hoe de vereniging/stichting hieraan voldoet. Punt Welzijn heeft zich bij IVBB aangesloten als koepelorganisatie, waardoor verenigingen en stichtingen uit Weert en Nederweert met 50% korting het stappenplan kunnen doorlopen en kunnen deelnemen aan een webinar.

Dit (gratis) webinar vindt plaats (via Zoom) op 19 april om 19.30 uur (ofwel 07.30 pm zoals op het formulier staat) en aanmelden kan via deze link. De webinar start om 19.30 uur (ofwel 07.30 pm, zoals in de aanmeldlink staat).

In het webinar krijg je uitleg waarom deze wet er is, wat je moet doen en hoe je snel en makkelijk alles kunt regelen. De webinar is interactief dus je kunt je vragen stellen.

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.