Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Jongeren

Week van de Jonge Mantelzorger 2020

Van 5 t/m 11 oktober vindt de tweede landelijke Week van de Jonge Mantelzorger plaats. Ook jonge mantelzorgers in de gemeenten Weert en Nederweert worden in het zonnetje gezet. Punt Welzijn organiseert verschillende activiteiten én jonge mantelzorgers kunnen aangemeld worden voor een goodiebag vol met leuke spullen.

Een ‘jonge mantelzorger’ is een kind of jongere die opgroeit met een familielid met een lichamelijke of psychische ziekte, handicap of verslaving. Dit kan gaan om een broertje met een beperking of een ouder die chronisch ziek is. Van alle jongeren in Nederland is één op de vier een jonge mantelzorger. Natuurlijk kan het hartstikke goed gaan thuis, maar soms is het ook lastig voor ze om ook nog huiswerk te maken of tijd te hebben voor hobby’s. Óf de jongeren maken zich zorgen over hoe het thuis gaat. Deze jongeren verdienen het om in het zonnetje gezet te worden!

Even aandacht voor jonge mantelzorgers

Van 5 tot en met 11 oktober vinden er diverse activiteiten plaats voor jongeren die voor iemand zorgen. Zie hieronder het programma. Klik op de link voor meer informatie en om je aan te melden:

Deze activiteiten zijn voor alle jonge mantelzorgers t/m 25 jaar in de gemeenten Weert en Nederweert. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteiten. Aanmelden kan door op de activiteit te klikken, per mail via mantelzorg@puntwelzijn.nl of telefonisch via 0495-697900. Aanmelden kan t/m 30 september.

Goodiebag

Op zaterdag 3 oktober worden jonge mantelzorgers, die door iemand in hun omgeving zijn aangemeld, verrast met een goodiebag met allerlei leuke spullen. Ken je een jongere die voor een ander zorgt? Meld hem/haar dan aan via de website van Punt Welzijn. Aanmelden kan t/m 27 september!

Neem voor meer informatie contact op door te bellen naar 0495-697900 of te mailen naar mantelzorg@puntwelzijn.nl.

Foto: MantelzorgNL

Locatie

Gemeente Weert en Nederweert

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.