Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg

Week van de Jonge Mantelzorger

Van 1 t/m 7 juni is de ‘Week van de Jonge Mantelzorger’ en staan we allemaal extra stil bij de jonge mantelzorger. Ook in Weert en Nederweert. Wat kan jij doen voor een jongere die zorgt?

Een ‘jonge mantelzorger’ is een kind of jongere die opgroeit met een familielid met een lichamelijke of psychische ziekte, handicap of verslaving. Van alle jongeren in Nederland is één op de vier een jonge mantelzorger. Natuurlijk kan het hartstikke goed gaan thuis, maar soms is het ook lastig voor ze om ook nog huiswerk te maken of tijd te hebben voor hobby’s. Óf de jongeren maken zich zorgen over hoe het thuis gaat.

Voor deze jongeren is er een PUNT. Punt Welzijn zet zich in om samen in beweging te komen voor jonge mantelzorgers. Vooral in deze tijd, waarin het voor de jongeren moeilijker wordt om een moment voor zichzelf te nemen en de zorgen wellicht nog een stukje zwaarder wegen. Wat zou jij voor een jonge mantelzorger kunnen betekenen? Maak het bespreekbaar en vraag wat ze nodig hebben. Soms kunnen zij een luisterend oor of wat hulp goed gebruiken.

Jonge mantelzorgers leren verantwoordelijkheid te nemen en rekening te houden met beperkingen van een ander. Ze zijn vaak zelfstandiger en onafhankelijker dan leeftijdgenoten zonder extra zorgtaken. Very Important People dus! Punt Welzijn heeft speciaal voor jonge mantelzorgers tot 25 jaar ‘VIP acties’. Wanneer je je als jonge mantelzorger hiervoor aanmeldt, maak je iedere twee maanden kans op een leuke verrassing of verwenactiviteit en word je op de hoogte gehouden van dingen die voor jou nuttig kunnen zijn. Speciaal vanwege de Week van de Jonge Mantelzorger hebben we een extra actie: aanmeldingen vóór 5 juni ontvangen een bon voor een belegd broodje of gebakje van Bakkerij Broekmans! Meld je aan voor deze VIP-acties via deze link.

Ben of ken je een jonge mantelzorger? Neem voor meer info contact op door te mailen naar mantelzorg@puntwelzijn.nl.

Er zijn twee posters ontwikkeld om aandacht te vragen voor de jonge mantelzorger. Kijk in de toolbox voor de downloads van deze posters. Je kunt deze posters zelf digitaal verspreiden of afdrukken. Wil je liever een papieren versie via ons ontvangen? Stuur een mail naar mantelzorg@puntwelzijn.nl

                

Foto’s: MantelzorgNL

Locatie

Gemeente Weert en Nederweert

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.