Voor wie?
Datum
  • 2023
  • 2024
Wijken en dorpen
Locaties

Gezonde leefstijl

Weerterkampioenschap stoepranden

Ook Weert doet mee met de lokale voorrondes van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden, een initiatief van Jantje Beton. Kinderen in heel Nederland worden uitgedaagd om het leuke en actieve balspel met elkaar te spelen. De lokale finale en voorrondes worden in Weert georganiseerd door Punt Welzijn. Punt Welzijn en Jantje Beton willen op deze manier spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten stimuleren.

Jaarlijks doen zo’n 20.000 kinderen in heel Nederland mee aan de voorrondes. Hier strijden de kinderen om een gouden ticket, waarmee ze zich kwalificeren voor de landelijke finale in Den Haag op 17 september 2023. Daar wordt gespeeld in twee categorieën; 6–10 jaar en 11-14 jaar. Wil jij een gouden ticket bemachtigen, doe dan mee aan één van de drie voorrondes en plaats je voor de lokale finale op het Cruyff Court in Weert.

Locatie en tijd

De drie lokale voorrondes zullen plaatsvinden van 15.00 tot 16.30 uur op onderstaande data en locaties:

  • 17 mei in Stramproy op het grasveld voor de school (Parklaan 24, 6039 BD Stramproy).
  • 24 mei in de wijk Graswinkel op het grasveld voor de school (Graswinkellaan 9, 6005 KE Weert).
  • 31 mei in de wijk Molenakker in het Molenakkerpark.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door je naam, leeftijd en locatie te mailen naar isabelle.swart@student.fontys.nl of je loopt op de dag zelf langs met je vrienden en vriendinnen en meldt je ter plekke aan bij de organisatie.

Finaledag

De finale belooft een spannende dag te worden en vindt plaats op woensdagmiddag 14 juni van 15:00 tot 16:30 uur op het Cruyff Court in de Servilliusstraat in de wijk Keent. Natuurlijk is het mogelijk om op de finaledag kennis te komen maken met het leuke en actieve balspel Stoepranden.

Iedereen is welkom om mee te doen of te komen supporteren. Er zijn nog genoeg andere leuke sportspellen te doen want Punt Welzijn zal aanwezig zijn met de Rabo Urban Sporttour. Tot dan!

Locatie
  • 17 mei in Stramproy op het grasveld voor de school (Parklaan 24, 6039 BD Stramproy).
  • 24 mei in de wijk Graswinkel op het grasveld voor de school (Graswinkellaan 9, 6005 KE Weert).
  • 31 mei in de wijk Molenakker op het Molenakkerpark.

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.