Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg (en dementie)

Wereld Alzheimer Dag

Op maandag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt in de hele wereld aandacht gevraagd voor de ziekte van Alzheimer en dementie en de impact van deze ziekte voor de persoon zelf en voor zijn naaste. In Weert & Nederweert streven we naar een dementievriendelijke samenleving en schenken we aandacht aan deze dag.

Punt Welzijn en RICK zullen op deze dag in Weert & Nederweert verschillende locaties bezoeken waar veel senioren wonen en hen verrassen met een korte dans en toneelvoorstelling. De voorstelling speelt zich af rond de jaren 50. Het verhaal gaat over een jong meisje dat graag haar grote liefde weer zou willen ontmoeten, maar ze mag van haar vader niet naar de dansavond gaan. Toch trekt zij ‘s avonds haar stoute ‘dans’ schoenen aan! De dansmuziek van toen en het verhaal kan mooie herinneringen oproepen van vroeger over verliefdheid, ouderwetse ouders, stiekeme afspraakjes en dansavonden.

De voorstellingen zijn gratis te bezoeken en bedoeld voor de bewoners van de locaties en hun mantelzorgers. Bij slecht weer vindt de voorstelling binnen plaats, vanwege corona zal het aantal bezoekers dan beperkter zijn.

Punt Welzijn zal op elke locatie aanwezig zijn en zorgen voor een kopje koffie en iets lekkers, maar ook voor allerlei informatie over dementie en mantelzorg. Zo vind je hier ook de Dementiewaaier die vanaf deze dag gratis te verkrijgen is!

Locatie

10.30 uur Woonzorgcentrum Rust in Roy, Frans Strouxstraat 55

11.30 uur Geertenhof, Roermondseweg

12.30 uur Oranjeflat, Oranjeplein

13.30 uur Willem Litjenshof

14.30 uur Woonzorgcentrum Hushoven, Rietstraat 2

15.30 uur Woonzorgcentrum St. Jozef, Brugske 16  (Nederweert)

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.