Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Vrijwillige inzet

Workshop Fondsenwerving (wordt verzet naar andere datum of er komt alternatief aanbod)

Op 20 april vindt er weer een workshop Fondsenwerving plaats. Deze wordt aangeboden door Punt Welzijn en het Samenfonds0495, Wonen Limburg en de gemeente Weert. Heb je een mooi idee voor de buurt, vereniging of organisatie? Kom dan in beweging en meld je aan! Vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke organisaties krijgen tips aangereikt rondom het doen van een fondsaanvraag.

De avond start met een korte introductie over succesvol fondsenwerven. De drie lokale fondsen, het Samenfonds0495, Fonds Burgerinitiatieven en het Leefbaarheidsfonds, stellen zich uitgebreid voor. Je krijgt inzicht in de fondsen, maakt kennis met de gezichten achter de fondsen en krijgt uitleg hoe ze jou kunnen helpen. Indien je al een concreet voorstel hebt, gelieve dit vooraf door te geven.

Wendy van Someren, coördinator van het Samenfonds0495,  verzorgt de workshop. Wekelijks ziet ze aanvragen voorbij komen en Wendy merkt dat goed uitgeschreven plannen sneller financiële ondersteuning krijgen. Het Samenfonds0495 wil mensen bij elkaar brengen en zet zich in voor een sterkere gemeenschap. Zij steunen sociale initiatieven rond diverse thema’s, zoals mensen in kwetsbare situaties, cultuur, zorg, welzijn, sport & bewegen.  Aniek Burger, medewerker Leefbaarheid van Wonen Limburg, vertelt over de mogelijkheden van het Leefbaarheidsfonds. Het Leefbaarheidsfonds is een budget van en voor huurders, bedoeld om de woonomgeving en leefbaarheid te verbeteren. Jan Ploumen, medewerker van de gemeente Weert, vertelt over de mogelijkheden van het fonds Burgerinitiatieven.

De workshop vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur. Tussen 21.00 en 22.00 uur is er de mogelijkheid tot individuele gesprekken (indien op voorhand aangevraagd).

Locatie

Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3 in Weert

Ik wil me hiervoor aanmelden

Met vrijwilligersorganisatie bedoelen we je vereniging, stichting, goed doel, evenement of burgerinitiatief. Ben je (nog) geen vrijwilliger, zet dan n.v.t.
Zo kunnen we je bellen als een workshop niet doorgaat of we vragen hebben over je aanmelding.

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.