Voor wie?
Datum
  • 2019
  • 2020
Wijken en dorpen
Locaties

Algemeen

Corona Hulp Weert afgesloten

Sinds een aantal weken zien we de hulpvragen rondom corona snel afnemen. Voor ons het moment om de coronahulp af te sluiten. We bedanken iedereen enorm voor alle inzet!

Het is alweer drie maanden geleden dat de Weerter samenleving werd opgeschrikt door de effecten van de coronacrisis. Half maart kwam ons sociale leven grotendeels tot stilstand. Al snel zagen we mensen in actie komen voor anderen. Op Facebook kreeg de groep  ‘Coronahulp Weert’ binnen enkele dagen 2000 leden. Punt Welzijn stelde haar algemene telefoonnummer beschikbaar als Coronahulplijn. Daarnaast meldden ruim 300 mensen zich bij Punt Welzijn aan om hulp te bieden aan hen die het nodig hadden. Voor de medewerkers van Punt Welzijn was dit zowel overweldigend als hartverwarmend.

De bereidheid om  een ander te helpen met het verzorgen van de boodschappen, uitlaten van de hond of het bieden van een luisterend oor bleek al snel nodig. In totaal werden er zo’n 80 personen met elkaar gekoppeld. Prachtig om te zien dat mensen in de meeste gevallen weken zorg hebben gedragen voor een, in eerste instantie, onbekende.

Ook werden mensen benaderd voor grotere projecten. Zo was er de maaltijdvoorziening Helpende Handjes die een aantal weken 150 maaltijden per week verzorgde en bij hulpbehoevenden afleverde. Vrijwilligers brachten 23.000 huis-aan-huiskaarten rond met informatie over de hulplijn. Dit resulteerde binnen een aantal dagen in een toename van het aantal hulp- en adviesvragen.

Sinds een aantal weken zien we de vragen snel afnemen. Nu de maatschappij voorzichtig weer op gang komt zien we dat mensen de draad weer oppakken. Voor ons het moment om de coronahulp af te sluiten.

Heb je het de afgelopen tijd als prettig ervaren om er voor een ander te zijn? Er zijn binnen Weert veel mensen die je hulp goed kunnen gebruiken. Wil jij je aanmelden om deze hulp te bieden? Door op deze link te klikken kom je in een formulier terecht waarin je je aanbod en voorkeuren kenbaar kunt maken.

Heb je af en toe hulp nodig? Of een luisterend oor? Laat het ons weten via 0495-697900, dan kijken we of we je bij Punt Welzijn kunnen helpen of je kunnen doorverwijzen naar andere organisaties. Ben je online handig? Laat je hulpvraag dan achter op onze digitale sociale marktplaats. Daar kan iemand op reageren én wij kijken in ons formulier met hulpaanbieders of er misschien iemand bij ons bekend is die er even voor jou kan zijn.

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.