Voor wie?
Datum
  • 2022
  • 2023
  • 2024
Wijken en dorpen
Locaties

Algemeen

Help jij iemand uit Oekraïne de Engelse taal te verbeteren?

Je ontkomt er niet aan: oorlog in Oekraïne. Het is dagelijks in het nieuws. Het heeft een stroom van vluchtelingen op gang gebracht waarbij ook de gemeente Weert mensen huisvest binnen de Gemeentelijke Opvang Oekraïners aan de Kazernelaan. In samenwerking met de gemeente biedt Punt Welzijn op diverse manieren ondersteuning aan deze groep mensen.

Wellicht heb je je wel eens afgevraagd hoe het voor deze mensen is om alles achter te moeten laten en in een vreemd land te verblijven. Hoe gaan ze om met de situatie? Hoe is het voor ze om in Nederland te wonen? En hoe lastig is dit als je een andere taal spreekt?

Goede beheersing van taal is voor iedereen belangrijk. Voor nu en voor later, ook voor de Oekraïense vluchtelingen. Er is dan ook vanuit hen een grote behoefte aan Engelse les. Daarom zijn we op zoek naar taalvrijwilligers. Misschien denk je nu “daar zou ik wel aan mee willen werken” en heb je al ervaring in het lesgeven van Engelse vaardigheden. Dan maken we graag kennis met jou! In kleine groepen ga je aan de slag met het verzorgen van Engelse les. Je kan je een uur per week of meerdere uren inzetten. Graag verkennen we samen met jou de mogelijkheden.

Meer informatie en aanmelden kan door te bellen naar Punt Welzijn via telefoon 0495-697900 of door een e-mail te sturen naar hulpoekraine@puntwelzijn.nl.

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.