Voor wie?
Datum
  • 2019
  • 2020
Wijken en dorpen
Locaties

Algemeen

Telefoonnummer 0495-697900 Corona Hulp Weert

Update 6 april: 1900 volgers op facebook, 270 hulpaanbeiders, veel mooie samenwerkingen en tientallen mensen zijn al geholpen.

En zie hier het artikel over Corona Hulp Weert uit Weertmagazine april 2020: artikel-weertmagazine-corona-hulp-weert

Update 1 april: Ruim 250 hulpaanbieders hebben zich gemeld, meer dan 20 matches gemaakt.

Zie dit artikel in ViaWeert over Corona Hulp Weert. 

Update 24 maart: 225 hebben concreet hulp aangeboden, er komen nog dagelijks mensen bij. Super!
Zie ook dit filmpje met informatie hoe er in Weert wordt omgegaan met de situatie. Ook Corona Hulp Weert wordt benoemd.  https://www.weertdegekste.nl/2020/03/video-weert-corona/

Update 19 maart: 150 mensen hebben zich al aangeboden om hulp te bieden, geweldig!

Corona Hulp Weert telefoonnummer

Vanaf dinsdag 17 maart is de Corona Hulp Weert telefoonlijn actief voor vraag en aanbod van praktische hulp rondom de coronacrisis. Punt Welzijn heeft hiervoor tijdelijk haar algemene telefoonnummer 0495-697900 beschikbaar gesteld. Dit telefoonnummer  is gekoppeld aan de hulpactie Corona Hulp Weert welke al was gestart door Bart Maes van mlastories.nl

Mensen die een hulpvraag hebben kunnen deze via het telefoonnummer doorgeven. Medewerkers van Punt Welzijn proberen tijdens dit telefoongesprek direct een match te maken met een hulpaanbieder. Lukt dat niet direct dan zoeken we naar mogelijkheden om aan de vraag te voldoen.

Een hulpaanbieder kan via een google formulier en via het telefoonnummer, een aanbod doen om iemand te helpen op het gebied van bijvoorbeeld boodschappen doen, hond uitlaten, medicatie ophalen of het bieden van een luisterend oor. Het google formulier wordt gedeeld via de facebook groep Corona Hulp Weert en via zoveel mogelijk andere (social) media. Laten we samen in beweging komen om voor elkaar te zorgen.

Binnen 2 dagen hebben zich al 150 mensen via het google formulier aangemeld, zijn veel vragen beantwoord en zijn 4 matches gemaakt.

Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.00 en 17.00 uur. Er is gestart met het verspreiden van de volgende flyer: coronahulpweert_poster_def in Weert. De flyer is ook te downloaden op de website van Punt Welzijn onder het kopje Toolbox.

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.