Voor wie?
Datum
  • 2022
  • 2023
  • 2024
Wijken en dorpen
Locaties

Gezonde leefstijl

Peuter4daagse zet kinderopvang in beweging

In de Week voor de Gezonde Jeugd, van maandag 10 t/m vrijdag 14 juni, wordt de peuter4daagse georganiseerd in Weert. Punt Welzijn zet in samenwerking met Hoera en Humankind kinderopvang 600 peuters en kleuters in beweging.

Het belang van voldoende beweging is groot, daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Wandelen is een laagdrempelige beweegvorm die zeer geschikt is voor peuters en hun ouders. Doel van de Peuter4daagse is dat de kinderopvang (tot 4 jaar) in deze week van maandag tot en met vrijdag elke dag met de peuters gaat wandelen in de omgeving van de kinderopvang. Zowel peuters als pedagogisch medewerkers bewegen meer en ervaren hoe leuk en makkelijk het is om regelmatig te wandelen. De peuters krijgen het goede voorbeeld en leren in een vroeg stadium hoe wandelen in hun dagelijkse ritme past.

Voldoende beweging is niet alleen belangrijk om een gezond gewicht te houden, maar vooral ook voor de brede ontwikkeling van het kind. Voldoende en de juiste beweging verbetert niet alleen de lichamelijke groei, maar is ook belangrijk voor de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. Bewegen stimuleert de hersenen. Door peuters veel te laten bewegen, leren kinderen ook begrippen als hoog, laag, ver, dichtbij, ritme, evenwicht, afstand inschatten en samenwerken. Kortom, een goede motoriek is de basis voor de algemene ontwikkeling van een kind.

Voor meer informatie zie https://weekvoordegezondejeugd.nl/

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.