Jeugd & Jongeren


Punt Welzijn zet zich in voor een gezonde en evenwichtige ontwikkeling van jeugdigen. Er worden laagdrempelige activiteiten aangeboden, met als doel het voorkomen van achterstanden en het ombuigen van risicogedrag.

 

Jongerenwerk in de wijk
Jongeren vanaf 10 jaar kunnen bij de jongerenwerker terecht voor allerlei vragen over bijvoorbeeld het organiseren van activiteiten of het aanvragen van (spel)voorzieningen. Maar ook voor vragen over school, werk, seksualiteit, alcohol & drugs, etc. Jongerenwerkers zijn onder andere bereikbaar via Punt Welzijn, op straat, bij evenementen, scholen of verenigingen, bij JOP’s of jongerencentra.

Contactpersonen:
Bouke Kouters, b.kouters@puntwelzijn.nl, Sem Douven, s.douven@puntwelzijn.nl,  Ivonne Barents, i.barents@puntwelzijn.nl, Diederieke Brueren, d.brueren@puntwelzijn.nl

Coachingprojecten

Coachingprojecten zijn  projecten  die in samenwerking met verschillende scholen binnen het voortgezet onderwijs in Weert en Nederweert, vanuit de organisatie Punt Welzijn wordt aangeboden. Deelname aan de projecten is geheel gratis.
 Lees verder

Contactpersoon:
Niels Peulen  n.peulen@puntwelzijn.nl

Jongerencentra
Gezellig bijelkaar zijn, praten over dingen die je bezighouden, dat kan in een jongerencentrum. Je vindt ze op de volgende adressen:

  • HangOut, Vrakkerveld 2a Weert www.hangoutboshoven.nl
  • The Basement, Mariastraat 1, Stramproy
  • Jeugdinloop Njoy, Buurthuis Moesel Christinelaan 25, Weert (6-12jaar)

Contactpersonen:
Bouke Kouters, b.kouters@puntwelzijn.nl, Sem Douven, s.douven@puntwelzijn.nlIvonne Barents, i.barents@puntwelzijn.nl,
Diederieke Brueren, 
d.brueren@puntwelzijn.nl

Meidenwerk
Vind je het leuk om samen met andere meiden leuke en afwisselende activiteiten te doen of organiseren en ben je tussen 12 en 16 jaar oud, dan ben je welkom op de eerste dinsdag van de maand. Op deze dag is er een leuke bijeenkomst in Jongerencentrum De HangOut tussen 15.00 - 17.00 uur. Wij dagen jullie uit om er samen iets leuks van te maken!

Contactpersonen:
Ivonne Barents, i.barents@puntwelzijn.nl,
Diederieke Brueren, d.brueren@puntwelzijn.nl

Kamers met uitzicht
Kamers met Uitzicht is een preventieve vorm van jongerenhuisvesting en bedoeld voor jongeren die hierbij een steuntje in de rug nodig hebben. Ze worden ondersteund bij het zelfstandig (leren) wonen en ook is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling in de vorm van scholing of werk. 
Lees verder