Opgroeiondersteuning

Samen Praten, Samen Spelen
‘Samen Praten, Samen Spelen’ zijn gratis bijeenkomsten voor ouder en kind. Met een kopje koffie gaan we met elkaar praten over verschillende thema’s en ervaringen rondom de opvoeding
Lees verder

Opstap
Het programma Opstap is een landelijk programma voor zowel kind als ouder. Met materialen en leesboekjes oefenen kinderen met hun ouder(s)/verzorger(s) op een leuke manier met lezen, schrijven en rekenen als voorbereiding op groep 3. 
Lees verder

Ouder OntmoetingsMomenten
Op verschillende scholen in Weert worden Ouder OntmoetingsMomenten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten staan er verschillende thema’s en de vragen van ouder(s)/verzorger(s) centraal.
Lees verder

Spelen met taal 
Spelen met Taal is een activiteit voor kinderen die na schooltijd extra willen oefenen met taal. Dit gebeurt altijd op een speelse en creatieve manier door allerlei  leuke activiteiten waarbij taal nodig is. Hierbij kan er gedacht worden aan bijvoorbeeld spelletjes spelen, leerzame filmpjes, tekenen, knutselen en toneelspelen. 
Lees verder

Gezin Gezien 
Bij het project Gezin Gezien bieden vrijwilligers lichte opvoedondersteuning in thuissituaties, door middel van wekelijkse huisbezoeken.
Lees verder


Bovenstaande activiteiten vinden plaats op diverse scholen in de gemeente Weert. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Punt Welzijn tel. 0495-697900 en vragen naar het team opgroeiondersteuning.