Toelichting

Formule 1zaam: Eenzaamheid voorkomen

in plaats van verminderen

“De eenzaamheid is een goede plaats om te bezoeken, maar een slechte plaats om te verblijven.” - Josh Billings 

Heb jij je wel eens eenzaam gevoeld? Waarschijnlijk wel, iedereen voelt zich vroeg of laat wel eens eenzaam. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn, zolang je er niet in blijft steken, zoals Josh Billings zei. Dat is precies waar Formule1zaam zich hard voor maakt, door een hart onder de riem te steken bij mensen die te maken hebben met een grote verandering in hun leven. Denk aan het wisselen van school, scheiding, ziekte, werkloosheid of verlies. 

Hoe werkt Formule 1zaam?
Formule 1zaam werkt met vrijwillige welzijnscoaches die op basis van karakter, interesses en beschikbaarheid één op één gekoppeld worden aan deelnemers. De vrijwillige welzijnscoach gaat een aantal keren gedurende een aantal maanden op bezoek bij een deelnemer. Samen kijken ze naar de wensen, talenten en behoeften van de deelnemer. Waar heeft hij of zij behoefte aan  en wat vindt hij of zij leuk om te doen? Iemand kan bijvoorbeeld behoefte hebben aan zingeving of aan meer sociaal contact. De vrijwillige welzijnscoach helpt mee te ontdekken op welke manier die behoefte kan worden vervuld, bijvoorbeeld door een sport of hobby op te pakken. Het doel is om maatwerk te bieden. We geloven niet in het ‘one size fits all’ principe. Ook na het vinden van een hobby, sport, vrijwilligerswerk of andere activiteit houdt de vrijwillige welzijnscoach contact met de deelnemer om te kijken hoe het gaat en er voor hem of haar te zijn.

Wanneer kun je je aanmelden als deelnemer?
Heb jij te maken met een verandering in je leven en kun jij wel een steuntje in je rug gebruiken? Lijkt het je fijn om met iemand te praten die jou begrijpt,  iemand die jou kan helpen met het vinden van een nieuwe hobby, zingeving, tijdsbesteding? Iemand die jou stimuleert en motiveert? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op. 

Wanneer kun je je aanmelden als vrijwilliger?
Vind jij het fijn om een luisterend oor te bieden en om daarnaast samen met iemand op zoek te gaan naar een passende activiteit of invulling voor hem of haar? Kan je goed met mensen opschieten en heb je een paar uur per week beschikbaar? Meld je dan aan als vrijwillige welzijnscoach. Je krijgt een training, handboek en professionele begeleiding van een professional van Punt Welzijn. 

Wil jij graag iemand die jou kan helpen met het vinden van een nieuwe hobby, zingeving en/of tijdsbesteding of lijkt het u leuk om zelf aan de slag te gaan als vrijwillige welzijnscoach?

Neem dan vrijblijvend contact op met het Servicepunt Vrijwilligers van Punt Welzijn, door te bellen naar 0495-697900 of per e-mail naar goedbezig@puntwelzijn.nl