dinsdag 30 oktober 2018

Gratis cursus ‘Brandveilig Leven’

De Brandweer Limburg-Noord biedt, in samenwerking met het Vrijwilligerscollege van Punt Welzijn, een gratis cursus brandveilig leven aan. Deze is bedoeld voor vrijwilligers en mantelzorgers in Weert. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten. Deze vinden plaats op dinsdag 9 oktober van 19.00 tot  21.30 uur en dinsdag 30 oktober van 19.00 tot 21.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk.

Brand is iets waaraan we liever niet denken. Want zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Jaarlijks zijn er in Nederland 4500 woningbranden. Gelukkig kun je met een paar simpele maatregelen brand voorkomen. In de cursus ‘Brandveilig Leven’ wordt ingegaan op de bewustwording van brandrisico’s in en rondom huis. U krijgt tips hoe u deze brandrisico’s kunt beperken en handvaten wat te doen als het plotseling toch eens fout gaat. De tips en handvaten zijn interessant voor uzelf, maar na deze cursus kunt u andere mensen ook voorlichten over de brandveiligheid in hun huis. U krijgt hiertoe een huiswerkopdracht die in de tweede bijeenkomst besproken wordt. Tevens wordt u ambassadeur brandveilig leven als u de cursus in zijn geheel doorlopen heeft.

De workshop vindt plaats in het Leslokaal van de Brandweer, adres De Savornin Lohmanstraat 8 in Weert. Voor meer informatie en aanmelden, kijk bij agendapunten op de website www.goedbezigweert.nu. Of klik direct op het aanmeldformulier. U kunt ook een mail sturen naar goedbezigweert@gmail,com, ovv de naam van de cursus, uw naam, adres en telefoonnummer.

Terug naar de agenda punten