woensdag 19 september 2018

Gratis workshop fondsenwerving. Maak kennis met drie lokaal actieve fondsen!

Op 19 september vindt er weer een workshop Fondsenwerving plaats. Deze wordt aangeboden door het Vrijwilligerscollege van Punt Welzijn en het Samenfonds0495, bijgestaan door 2 gastsprekers. Heeft u een mooi idee voor de buurt, vereniging of organisatie? Dan is deze  workshop interessant voor u! Vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke organisaties krijgen   tips aangereikt rondom het doen van een fondsaanvraag.

De avond start met een korte introductie over succesvol fondsenwerven. De drie lokale fondsen, het Samenfonds0495, Fonds Burgerinitiatieven en het Leefbaarheidsfonds, stellen zich uitgebreid voor. U krijgt inzicht in de fondsen, maakt kennis met de gezichten achter de fondsen en krijgt uitleg hoe ze u kunnen helpen. Indien u al een concreet voorstel heeft, gelieve dit vooraf door te mailen.

Wendy van Someren, coördinator van het Samenfonds0495,  verzorgt de workshop. Wekelijks ziet ze aanvragen voorbij komen en Wendy merkt dat goed uitgeschreven plannen sneller financiële ondersteuning krijgen. Het Samenfonds0495 wil mensen bij elkaar brengen en zet zich in voor een sterkere gemeenschap. Zij steunen sociale initiatieven rond diverse thema's, zoals mensen in kwetsbare situaties, cultuur, zorg, welzijn, sport & bewegen.

Aniek Burger, medewerker Leefbaarheid van Wonen Limburg, vertelt over de mogelijkheden van het Leefbaarheidsfonds. Het Leefbaarheidsfonds is een budget van en voor huurders, bedoeld om de woonomgeving en leefbaarheid te verbeteren.

Lilian Fonteijn, medewerker van de gemeente Weert, vertelt over de mogelijkheden van het fonds Burgerinitiatieven.

De workshop vindt plaats in het Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3 in Weert, van 19.00 tot 21.00 uur. Tussen 21.00 en 22.00 uur is er de mogelijkheid tot individuele gesprekken (indien op voorhand aangevraagd). Aanmelden kan via het aanmeldformulier. U kunt ook een mail sturen naar goedbezigweert@gmail,com, ovv de naam van de cursus, uw naam, adres en telefoonnummer.

Terug naar de agenda punten