Voor wie?
Datum
  • 2019
  • 2020
Wijken en dorpen
Locaties

Jongeren

Prijs voor campagne ‘Maak het verschil voor een kind’

Wist je dat een kwart van alle jongeren opgroeit met zorgen thuis? De redenen lopen sterk uiteen: een psychisch of lichamelijk ziek gezinslid, een verslaving in het gezin, een (v)echtscheiding, geldproblemen… De impact van problemen thuis kan groot zijn en ieder kind gaat daar anders mee om.

Een appje met een boze emoji of een berichtje met #rotdag op Instagram… was het maar altijd zo duidelijk wanneer jongeren niet lekker in hun vel zitten. In het dagelijkse contact zijn de signalen vaak subtieler. Dat maakt het lastig om ze te zien én doorzien. Maar juist dat kan een wereld van verschil maken.

Het initiatief ‘Maak jij het verschil voor een kind’ helpt iedereen die regelmatig te maken heeft met kinderen en jongeren tot 23 jaar. Op de website http://www.maakhetverschilvooreenkind.nl is meer informatie te vinden over signalen, gesprekstips, en tips over hoe jij zelf het verschil kunt maken.

Tijdens de Conferentie Beweging Limburg tegen Kindermishandeling won deze campagne de gedeelde Gouden Handjes prijs gewonnen voor het beste initiatief professionals.

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.