Voor wie?
Datum
  • 2022
  • 2023
Wijken en dorpen
Locaties

Jongeren

‘The Break’ geopend: jongerencentrum op Het Kwadrant

Op Het Kwadrant is woensdag 1 maart 2023 chill-ruimte ‘The Break’ geopend. Wethouder Michèle Ferrière, leerlinge Caitlin Damen en rector mevrouw Jacobs knipten een lintje door. Dat het jongerencentrum, zoals jongerenwerker Sem Douven van Punt Welzijn ‘The Break’ noemt, al een groot succes is blijkt direct na de opening. Veel leerlingen wandelen naar binnen om te chillen, te gamen of een potje op de air-hockey-tafel te spelen. De rector en wethouder Ferrière konden natuurlijk niet achterblijven.

De afgelopen maanden zijn de voormalige doucheruimtes op Het Kwadrant omgetoverd tot een hippe kleurige chill-ruimte. De leerlingen hebben volgens Sem Douven zelf mogen aangeven hoe deze eruit moest komen te zien en waar deze mee gevuld zou worden. Samen zijn ze aan de slag gegaan. Na veel slopen, schilderen en inrichten resulteerde dit in een multifunctionele ruimte.

‘The Break’ is iedere maandag en woensdag tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. Beide dagen zal jongerenwerker Sem Douven aanwezig zijn. In onderstaande video nemen we een kijkje bij ‘The Break’. Ook vertelt Caitlin Damen, leerlinge van Het Kwadrant, welke bijdrage ze geleverd heeft aan de chill-ruimte.

Lees op Weertdegekste de hele tekst.

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.