Voor wie?
Datum
  • 2019
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Kinderen en ouders

Week tegen kindermishandeling

Van 15 tot 21 november is het 'De week tegen Kindermishandeling'. Dit jaar is het thema '... dichterbij dan je denkt'. Punt Welzijn schenkt hier graag aandacht aan zodat steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken.

Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van kinderen te vergroten. Want misschien heb jij dit al eens meegemaakt?

Voor de zoveelste keer loop je langs dat ene speeltuintje en zie je hetzelfde jongetje alleen op de schommel voorovergebogen zitten. Wat doe je dan?
Voor de zoveelste keer hoor via via dat je buurmeisje geen lunch voor school had meegenomen. Wat doe je dan? 
Voor de zoveelste keer zie je broer en zus ’s avonds laat nog spelen buiten. Wat doe je dan? 

Misschien vergeet je deze kinderen zodra zij uit je zicht verdwijnen. Misschien ga je ervan uit dat deze kinderen anders zijn dan gemiddeld en maak je je verder geen zorgen. Misschien ken je deze kinderen goed en weet je wat er binnen hun omgeving zich afspeelt.
Of misschien vallen ze je op, blijven ze in je hoofd spoken en weet je niet wat je er verder mee moet.

Dan is de eerste stap heel simpel: praat erover. Praat erover met je buren, familieleden, kennissen, leerkrachten, sportbegeleiders of neem contact op met een van de sociale werkers van Punt Welzijn. Deel je gedachten en zorgen met elkaar. Misschien blijkt er achteraf niks ergs aan de hand te zijn. Maar het kan ook zijn dat deze kinderen alle hulp kunnen gebruiken. Onthoud, jouw stem is goud waard voor deze kinderen.  

Help elkaar, zodat ieder kind gehoord en gezien wordt. 

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.