Voor wie?
Datum
  • 2019
  • 2020
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg (en dementie)

Bloemen voor mantelzorger Mia Beelen-Kuepers

Op 23 juni werd mantelzorger Mia Beelen-Kuepers door Punt Welzijn en de gemeente Nederweert verrast met een bos bloemen. Wethouder Carla Dieteren en mantelzorgondersteuner Elisa van Knippenberg gingen hiervoor naar Nederweert-Eind.

Mia heeft lange tijd gezorgd voor haar ouders en is al jaren mantelzorger binnen haar gezin. Ondanks de zorgen blijft Mia samen met haar echtgenoot zeer positief. Mia: “Ik vind het vanzelfsprekend om te zorgen voor anderen, dit heb ik altijd al gedaan. Ik help graag en ik ben er trots op.” Mia en haar echtgenoot ervaren veel steun aan de mensen uit hun omgeving. Mia zegt hierover: “Ik kan gelukkig erg goed en open met mijn echtgenoot over de zorgen praten. Daarnaast hebben we veel lieve mensen om ons heen waar we onze zorgen mee kunnen delen. Dat is voor ons erg belangrijk en ik ben ook enorm trots op díe mensen.”

Ze zou graag iets aan andere mantelzorgers willen meegeven: “Praten over de zorgen die ik heb, geeft mij opluchting. Wanneer je niemand in je omgeving hebt om je zorgen mee te delen, kun je bijvoorbeeld contact opnemen met Punt Welzijn. Een luisterend oor kan al voor opluchting zorgen en dat is heel fijn.”

Naast mantelzorger is Mia ook vrijwilliger bij de huiskamer in Nederweert en bij het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind. Nog meer reden om haar dan ook eens in het zonnetje te zetten. Wethouder Carla Dieteren: “Mantelzorgers vinden het meestal vanzelfsprekend dat ze zorgen voor de ander en cijferen zichzelf daarbij vaak weg. Het is belangrijk dat mantelzorgers weten dat ze niet alleen staan. Dat begint bij bewustwording en het eigen verhaal vertellen. Daardoor wordt ook duidelijk welke hulp mantelzorgers nodig hebben en kan er ondersteuning gegeven worden.”

Zorg jij voor een ander?
Als je langdurig zorgt voor een ander uit jouw omgeving dan kan het zomaar zijn dat je mantelzorger bent. Ben jij er voor een ander? Dan zijn wij er vanuit Punt Welzijn voor jou. Wij bieden informatie, ondersteuning en waardering aan mantelzorgers. Neem voor meer informatie contact met ons op via mantelzorg@puntwelzijn.nl of bel 0495 697900.

Foto: Nederweert24

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.