Voor wie?
Datum
  • 2019
  • 2020
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg

Fysio Ramaekers heeft aandacht voor mantelzorgers!

Voor fysiotherapeuten zijn mantelzorgers belangrijke gesprekspartners; zij zijn regelmatig bij een intake aanwezig. Het doel van fysio is vaak om een betere balans, kracht en conditie te verkrijgen. De mantelzorger kan, samen met de zorgontvanger, in de thuissituatie bekijken of er vorderingen worden gemaakt. Dit kan dan weer bijdragen aan de verlichting van de taken van de mantelzorger.

De fysiotherapeuten van centrum voor fysiotherapie Ramaekers zien regelmatig mantelzorgers in de wachtkamer zitten terwijl degene waar ze voor zorgen (mantelzorgontvanger) in behandeling is of aan het sporten is in de oefenzaal.  Deze mantelzorgers geven wel eens  aan dat ze ook wel zouden willen sporten maar daar geen tijd voor hebben.

Zodoende ontstond het idee om in samenwerking met Punt Welzijn een aanbod op te zetten voor deze mantelzorgers. Voor € 20,00 per maand kunnen mantelzorgers van mensen die onder behandeling zijn bij fysiotherapie Ramaekers een uur per week sporten in de kleinschalige oefenzaal i.p.v. wachten op de mantelzorgontvanger (hun familielid, vriend, buur of kennis). Sporten is ontspanning en na afloop voel je je vaak fitter.

Met iedere deelnemer wordt door de fysiotherapeut een intakegesprek gehouden en een persoonlijk programma samengesteld. Er is altijd een fysiotherapeut in de oefenzaal aanwezig tijdens het sporten. Bij dit aanbod is een kennismakingsgesprek met een mantelzorgondersteuner van Punt Welzijn inbegrepen.

Voor meer informatie, neem contact op met fysiotherapie Ramaekers.

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.