Voor wie?
Datum
  • 2019
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg / Dementie

Mantelzorgbrunch in Ospel; een dankjewel voor mantelzorgers

In het kader van de Week van de Mantelzorg is er door Punt Welzijn op donderdag 4 november een mantelzorgbrunch georganiseerd. De brunch was toegankelijk voor mantelzorgers uit de gemeente Weert en Nederweert.  

De jaarlijks terugkerende mantelzorgbrunch werd dit jaar gehouden bij de Dorpsherberg in Ospel. Vorig jaar is de brunch vanwege het coronavirus helaas geannuleerd. Het was daardoor mooi om dit jaar ruim 30 mantelzorgers te verwelkomen voor deze gezellige middag. Onder het genot van lekkere hapjes konden mantelzorgers met elkaar in gesprek.  

Wethouder Carla Dieteren was aanwezig om de brunch te openen en sprak met de mantelzorgers. “Mensen die voor een ander zorgen, geven aan graag te willen helpen. De coronatijd was voor mantelzorgers extra zwaar. Dit omdat door de sluiting van bijvoorbeeld de dagopvang er meer zorg op het bordje van de mantelzorger kwam. Zij verdienen dan ook een extra ‘dankjewel’ en vooral veel waardering voor het werk wat ze doen”, aldus wethouder Carla Dieteren. 

Week van de Mantelzorg 

Punt Welzijn organiseert van 3 t/m 14 november de Week van de Mantelzorg, in Weert en Nederweert. In deze week worden mensen die voor een ander zorgen in het zonnetje gezet. Zo worden mantelzorgers die hiervoor zijn aangemeld op 10 november aan huis verrast met een leuke attentie. Ook vinden er verschillen activiteiten plaats, zoals een theatervoorstelling en een mantelzorgconcert.  

Zorg jij voor een ander? 

Als je langdurig zorgt voor een ander uit jouw omgeving dan kan het zomaar zijn dat je mantelzorger bent. Ben jij er voor een ander? Dan is Punt Welzijn er voor jou. Wij bieden informatie, ondersteuning en waardering aan mantelzorgers. Neem voor meer informatie contact met ons op via mantelzorg@puntwelzijn.nl of bel 0495 697900.  

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.