Voor wie?
Datum
  • 2019
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg/ Dementie

Mantelzorger? Het geregel krijg je er gratis bij!

Als je zorgt voor iemand in je omgeving krijg je te maken met een doolhof van regels en instanties. Niet vreemd dat je dan soms door de bomen het bos niet meer ziet. Of dat je het idee hebt dat je ’van het kastje naar de muur’ wordt gestuurd. Als mantelzorger ben je veel tijd kwijt met telefoontjes, papierwerk en andere regeltaken. Dit regelwerk is tijdrovend, vooral in combinatie met andere zaken, zoals werk, een gezinsleven of hobby’s. Die tijd besteed je liever anders en dat kan ook.

Punt Welzijn ondersteunt mantelzorgers bij dit regelwerk. Imke Gijsen, mantelzorgmakelaar, vertelt: “We zijn thuis in de zorgwereld en kennen de verschillende routes naar de verschillende loketten. Mocht het nodig zijn, dan helpen we bij het invullen van formulieren. Ook kunnen wij aansluiten bij een gesprek of dit vooraf samen met jou voorbereiden. We brengen, samen met jou, de situatie in kaart en kijken wat er geregeld moet worden zodat jij naast de zorg voor een ander ook tijd voor jezelf overhoudt. Dus heb je vragen over de mogelijkheden die er zijn, over het keukentafelgesprek of over de verschillende wetten? Neem dan contact met ons op!”

Heb je een vraag voor de mantelzorgmakelaar van Punt Welzijn? Of een andere vraag over de zorg voor een naaste, neem contact op met Punt Welzijn via 0495-697900 of mantelzorg@puntwelzijn.nl.

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.