Voor wie?
Datum
  • 2022
  • 2023
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg

Zorgen voor een ander krijgt aandacht in Week van de Mantelzorg

In Weert en Nederweert wonen zo’n 20.000 mantelzorgers. Mensen die op wat voor manier dan ook hulp geven aan iemand in hun omgeving. Zorgen voor een ander is vaak vanzelfsprekend. Toch is dit onmisbaar en verdient dit aandacht! Daarom organiseert Punt Welzijn van 1 t/m 11 november de Week van de Mantelzorg, in Weert en Nederweert.  

Deze week staan we stil bij mensen die zorgen voor iemand uit hun omgeving. Er vinden verschillende activiteiten plaats, zoals een mantelzorgbrunch bij de Kleine Winst in Nederweert en de film ‘Rocco & Sjuul’ in Gotcha Cinema. Daarnaast kun je naar een ontmoetingsbijeenkomst bij Bibliocenter in Weert en kun je verwend worden met een muzikale middag door een bezoek te brengen aan het jaarlijks terugkerende mantelzorgconcert. Ook kun je jezelf aanmelden óf aangemeld worden door anderen voor een attentie.

Attentie in Weert
Al jaren verrast Punt Welzijn rond 10 november (de landelijke Dag van de Mantelzorg) honderden mantelzorgers uit Weert met een bloemetje. Ook dit jaar is het weer mogelijk om een bloemetje aan te vragen. Je ontvangt dan automatisch een extra attentie, namelijk een cadeaubon ter waarde van €15,00. Deze kan ingeleverd worden bij verschillende ondernemers. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld trakteren op een vlaai, een mooi plantje of een heerlijke lunch. Aanmelden kan t/m 23 oktober.

Attentie in Nederweert

In Nederweert worden mantelzorgers ook op 10 november aan huis verrast, met een leuke attentie die we vooraf niet bekend maken. Laat je verrassen en meld jezelf of een mantelzorger uit jouw omgeving hiervoor aan. Aanmelden voor deze attentie is mogelijk t/m 23 oktober.

Tevens ontvangen (ingeschreven) mantelzorgers in Nederweert jaarlijks een cadeaubon, deze actie heeft al plaatsgevonden in juli. Als je nog niet bij ons ingeschreven bent dan kun je een mail sturen o.v.v. naam, adres en telefoonnummer naar mantelzorg@puntwelzijn.nl en ontvang je alsnog de cadeaubon.

Jonge mantelzorgers
Ook kinderen en jongeren kunnen  in hun omgeving te maken krijgen met iemand met een lichamelijke of psychische ziekte, handicap of verslaving. Dit kan gaan om een broer of zus met een beperking of een ouder die chronisch ziek is. Voor jongeren tot 25 jaar is er in beide gemeentes ook een leuke attentie aan te vragen. Ken jij of ben jij een jongere die thuis te maken heeft met extra zorgen? Meld jezelf of deze jongere dan uiterlijk 23 oktober aan.

Aanmelden of meer informatie over het programma? Zie www.puntwelzijn.nl/weekvandemantelzorg

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.