Voor wie?
Datum
  • 2019
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Meedoen (in de wijk)

Digitaal buurtplatform Hoplr gestart in Weert

Foto’s bekijken we tegenwoordig op Instagram en via Facebook en WhatsApp staan we voortdurend in contact met onze vrienden. Maar onze buren kennen we vaak niet en we maken ook niet altijd even gemakkelijk contact met ze. Dat kan nu met Hoplr, een reclamevrij online buurtplatform, waarop je vanaf nu je buurt en je buren kan vinden en dingen met elkaar kan delen. Punt Welzijn attendeert graag iedereen in Weert op deze nieuwe mogelijkheid voor contact met je buurt.

Wat is Hoplr?
Hoplr is een gratis gesloten sociaal netwerk (https://www.hoplr.com/stad/weert) voor buurten. Het netwerk focust op sociale interactie tussen inwoners en hun betrokkenheid binnen de buurt. Hoplr buurten zijn geografisch afgebakend en gesloten voor de omliggende buurten. In tegenstelling tot de meeste sociale netwerken is Hoplr vrij van reclame. Zo beschermen zij de privacy van hun gebruikers en is er geen commercieel gebruik van data.

Hoe werkt Hoplr?
Op het platform kun je berichten plaatsen en met elkaar in gesprek gaan. Je kunt ook een oproep plaatsen of een vraag stellen aan je buren. Punt Welzijn doet mee aan Hoplr om buurtgericht berichten te plaatsen over bijvoorbeeld buurtprojecten en nieuwe initiatieven. Ook wordt het gebruikt om de buurt te informeren, mee te laten denken over nieuwe ideeën en om onderling contact te stimuleren. Organisaties zien de onderlinge buurtberichten niet. Het buurtnetwerk is dus vooral van buren en buurten.

Hoe kan je je aanmelden?
In de komende weken bezorgen vrijwilligers een brief van Hoplr met meer uitleg over het platform. Ook lees je hierin hoe je je kunt aanmelden.

Geen brief ontvangen?
Het kan zijn dat je geen brief hebt ontvangen. Bijvoorbeeld als je een nee/nee sticker hebt. Ben je wel geïnteresseerd en wil je je aanmelden? Download de mobiele app of ga naar de website van Hoplr en vul je adres in. Voor meer informatie over Hoplr verwijzen we naar www.hoplr.nl.

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.