Voor wie?
Datum
  • 2019
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Meedoen (in de wijk)

Wie steek jij een hart onder de riem?

Met de huidige coronamaatregelen is het voor sommige inwoners steeds moeilijker om lichtpuntjes in het leven te zien. Er zijn de afgelopen maanden in Weert al verschillende initiatieven geweest om elkaar te helpen. Zo doen mensen boodschappen voor elkaar, laten ze honden uit of maken ze tekeningen. Het is misschien een kleine moeite voor diegene die het doen, maar van grote waarde voor de mensen vóór wie zij het doen. Zeker in deze tijd is het goed om er voor elkaar te zijn. Daarom komen we vanuit Punt Welzijn met de actie ‘hart onder de riem’. Meld iemand aan voor deze smakelijke attentie, gemaakt door Bacio, om te laten zien dat je aan diegene denkt.

Thera Hurkmans, één van onze medewerkers, licht het initiatief toe: “Zo brengen we een klein lichtpuntje bij mensen die het even niet zien zitten. Je kunt via een google aanmeldformulier iemand aanmelden voor deze attentie en er een persoonlijke boodschap bij plaatsen. Wekelijks gaan vrijwilligers de attenties persoonlijk bij mensen aan de deur brengen. We hebben 500 attenties dus ben er snel bij als je iemand wil opgeven!”

Samengevat: ken je iemand in Weert die je een ‘hart onder de riem’ attentie wilt geven? Meld die persoon dan aan via dit google formulier en vul een persoonlijke boodschap in voor diegene die je een ‘hart onder de riem’ wilt steken.

Als je zelf hulp nodig hebt met bv boodschappen doen, hond uitlaten, luisterend oor enz, kun je onze Corona Hulp Weert -lijn bellen via 0495-697900.

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.