Voor wie?
Datum
  • 2019
  • 2020
Wijken en dorpen
Locaties

Nieuwkomers

Wil jij ook betrokken zijn bij de coaching van nieuwkomers?

Coaching tijdens de coronacrisis betekent betrokken zijn met afstand. Lijkt jou dit ook wel wat? Word jij onze nieuwe vrijwilliger? 

Als coach van een nieuwkomer binnen Punt Welzijn bied je ondersteuning tijdens de opstart in de gemeente Weert op diverse levensgebieden. Denk hierbij aan praktische en sociale zaken, zoals het helpen met het inschrijven op scholen, zaken rondom huisvesting en het opbouwen van sociale contacten.

Normaal gesproken zou je elkaar wekelijks even zien, besprak je de dingen waar ondersteuning in nodig was en kon je naast de serieuze zaken ook gewoon een praatje maken. Door de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk om elkaar te ontmoeten. Dit maakt het werken als coach heel anders. Van wekelijks langsgaan zijn wij overgegaan naar wekelijks telefonisch contact. Aan de ene kant kunnen wij blij zijn dat deze mogelijkheid er is en wij evengoed betrokken kunnen zijn, maar aan de andere kant wordt het normale ‘praatje’ heel erg gemist. Vanuit zowel de cliënt als vanuit de coach. Femke vertelt hierover: ”  Momenteel app of bel ik wekelijks om te vragen hoe het gaat met mijn cliënte. Verder hebben wij gedurende de week contact als er vragen zijn over ontvangen post of mail. Hierover geef ik mijn cliënte uitleg en ik zorg ervoor dat zij weet wat te doen. Verder redt mijn cliënte zich heel erg goed, doet ze veel zelfstandig en gaat het gelukkig allemaal goed met haar.”

Coach zijn van een nieuwkomer is erg leerzaam en dankbaar, je ondersteunt iemand bij het wennen, opstarten en het opnieuw veilig voelen in een nieuwe omgeving. Juist in deze tijd kun jij als coach betrokken zijn: ook al is dit op afstand, het contact blijft waardevol.

Iets voor jou? Bel 0495-697900 en vraag naar Tanja Lesnjak.

Op de foto Femke die op afstand coacht.

 

 

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.