Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
  • 2022
  • 2023
Wijken en dorpen
Locaties

Meedoen (in de wijk)

Aftrap van project Doen-e-Woud

Zondag 10 april is het project 'Doen-e-Woud' en de pipowagen op Groenewoud feestelijk geopend samen met de buurtbewoners. Er werd verse popcorn uitgedeeld en er was een steenoven waarin pizza's werden gebakken. Voor de kinderen was er een opblaasbaar voetbalveld. Punt Welzijn ondersteunt en faciliteert dezed vrijwilligersgroep en was ook aanwezig bij de aftrap.

De vrijwilligersgroep “Doen-e-Woud” is inmiddels alweer twee jaar actief in de wijk Groenewoud maar de activiteiten konden vanwege de corona-maatregelen vaak niet doorgaan. Nadat de pipowagen eerst een jaar op de Herenstraat heeft gestaan, moest de wagen helaas naar de opslag bij sportpark St. Louis. De activiteiten bleven beperkt tot bijvoorbeeld het uitdelen van soep en kersttraktaties.
Nu de maatregelen zijn opgeheven is de groep op zoek gegaan naar een andere locatie om de pipowagen te plaatsen. Het kleine veldje in de Magdalenastraat, waar vroeger een jeu de boulesbaan lag, kwam in beeld en de verkenning in de buurt werd gestart.

Verbinding met de buurt
Veel buurbewoners vonden het een leuk idee en sloten zich aan om mee te gaan doen aan dit project. Mede door toestemming van Wonen Limburg voor het gebruik van het veldje én de verstrekte vergunning van de gemeente Weert kon de groep aan de slag.

Vanuit de de pipowagen wil Doen-e-Woud de buurtbewoners met elkaar verbinden. Dit doen ze door middel van leuke activiteiten die door de buurtbewoners zelf georganiseerd gaan worden.

Bekijk de foto’s voor een sfeerimpressie van de opening.

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.