Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Nieuwkomers

Coaching van een nieuwkomer via whatsapp: “Toch wel heel anders dan normaal.”

In deze tijden van corona is het heel anders om een coach te zijn van een nieuwkomer in Weert. Professional in Opleiding (stagiaire)Renske van Punt Welzijn vertelt er graag over.

Je hebt nu heel anders contact dan normaal. Maar wat is nu nog normaal? Door de verschillende maatregelen die werden opgelegd is het niet mogelijk om mijn cliënte persoonlijk te bezoeken. Vandaar dat onze communicatie via Whatsapp gaat.

Vanaf het moment dat corona bekend werd in ons land en vooral toen de maatregelen werden opgelegd had ik een andere manier van contact. De appjes gingen toen vooral over uitleg over corona. Snapte ze wat er om haar heen speelde? Weet ze wat het inhoudt? Wat is nu haar dagbesteding zo’n beetje? Gelukkig is mijn cliënte het een erg slimme meid dus wist ze al redelijk veel.

De flyers die wij van Punt Welzijn doorgestuurd kregen over corona en de maatregelen in het Arabisch heb ik meteen naar haar doorgestuurd. Ze vond het fijn en goed van mij dat ik het  even doorstuurde en dat ik aan haar dacht. Voor de rest kan ze heel veel werken, ze werkt namelijk in een groot distributiecentrum, waardoor ze haar dag goed doorkomt.

Nu hebben wij regelmatig contact over hoe het met ons gaat. Ze weet dat ze mij altijd kan appen als er iets is. Dit doet ze dan ook, bijvoorbeeld met mailtjes die ze niet helemaal snapt. Zodra ik haar een duidelijk antwoord weet te geven app ik terug. Met een paar vragen op en neer snapt ze wat er bedoeld wordt.

Ik vind dat de communicatie tussen ons twee erg goed verloopt en ben blij dat ik op deze manier toch op afstand kan helpen. Maar liever zou ik haar natuurlijk elke week even bezoeken!

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.