Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
Wijken en dorpen
Locaties

Oekraïnehulp

Graffiti project Oekraïense jongeren

Een mooi, breed gedragen project binnen Oekraïnehulp was het opfleuren van de leefruimten, zowel binnen als buiten om zo de leefbaarheid op de opvang te vergroten. In een bewonersbijeenkomst inventariseerden we waar behoeften lagen, zowel van de volwassenen als van de kinderen en jongeren. 

Dit resulteerde in levendige gesprekken en uiteindelijk een concreet plan om een gemeenschappelijke buitenruimte te realiseren en de gebouwen wat op te fleuren. 

Jeugd en jongeren kregen in dit project bewust een plek; ze mochten meebeslissen en ook helpen in de uitvoering bij het pimpen van de gebouwen. 

Een heuse graffiti artist werd in de arm genomen en maakte, samen met de jeugd, mooie muurschilderingen in de hal van elk van de gebouwen. Ook in hun eigen jeugdhonk mocht één muur volledig beschilderd worden. 

De hele groep bewoners was nieuwsgierig naar het eindresultaat…en dat mocht er zijn! Het proces werd met aandacht gevolgd. 

Niet lang daarna werd er buiten een mooie ontmoetingsplek voor alle leeftijden gerealiseerd.  Hier speelt de jeugd en komt men samen voor een moment van ontspanning, een kaartspel, kopje koffie of een praatje. Het neveneffect van dit project was dat het alle leeftijden binnen de bewonersgroep en vele partners bijeenbracht om te komen tot een duurzaam resultaat. 

Hartelijk dank aan alle partners: Horne Quartier, Gemeente Weert, Rabobank, Jasper van ‘BRIKS graffiti’ en natuurlijk alle betrokken bewoners. 

 

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.