Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
  • 2022
  • 2023
Wijken en dorpen
Locaties

Vrijwillige inzet

“Ik heb veel vrienden gekregen door mijn vrijwilligerswerk”, Ed de Block over vrijwilligerswerk

Veel mensen kennen hem van Kindervakantiewerk, want dat heeft hij 50 jaar gedaan. Inmiddels is Ed de Block ook al 15 jaar vrijwilliger bij de HangOut in Weert. En doet hij nog véél meer!

Hij kwam bij de HangOut terecht via de gemeente. “De gemeente vroeg me vrijwilligerswerk te doen omdat ik een uitkering krijg. Ik kon kiezen tussen een aantal vrijwilligersvacatures en het werken met jongeren sprak mij aan.” Hij is een keer gaan kijken bij de HangOut en  was meteen enthousiast.
Hij is erop donderdag- en vrijdagavond. De jongeren komen naar de HangOut om te chillen en om een praatje te maken. “Ze komen biljarten, pingpongen, darten. Ik doe met de jongeren mee en doe tussendoor de barwerkzaamheden.”

Ed is een tijdje ziek geweest, hij heeft hartproblemen gehad en in het ziekenhuis gelegen met corona. Maar dat houdt hem niet tegen om zijn week betekenisvol in te vullen, hij is de hele week druk met diverse dingen. Hij is voorzitter bij Stichting Sociaal-Kultureel werk Boshoven, een andere doelgroep dan de HangOut. ‘Bij de dagopvang en inloop komen ouderen voor een kop koffie en een praatje.” Daarnaast begeleidt hij al 53 jaar Sinterklaas als deze in Weert is en is Ed ook heel betrokken bij zijn eigenbuurt. “We helpen elkaar als er bijvoorbeeld iemand ziek is door corona en ik help burendag mee organiseren. Dan zetten we een partytent neer met een springkussen en er wordt gebarbecued met z’n allen.” En áls er dan nog tijd over is gaat Ed graag naar de markt en daarna een pilsje drinken.

Het doen van vrijwilligerswerk geeft Ed veel voldoening en hij krijgt veel waardering. “Ik heb ook veel vrienden gemaakt. Ik zie nog regelmatig een groep Syrische jongens die in de HangOut kwam, daar mag ik dan komen eten.”

 

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.