Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
  • 2022
  • 2023
Wijken en dorpen
Locaties

Meedoen (in de wijk)

Mijn motivatie is iets terug kunnen doen voor de maatschappij: Gerard over buurthulp

Gerard is 1 van de vrijwilligers die verbonden is aan het burgerinitiatief Automaatje. Hij brengt en haalt regelmatig mensen naar bijvoorbeeld een dagopvang of de dokter etc.

Gerard was zich aan het oriënteren op vrijwilligerswerk en zag de advertentie in de Kampioen (van de ANWB). Zijn grootste motivatie is dat hij iets terug wil doen voor de maatschappij. Het begon met een ritje voor een meneer op leeftijd die de griepprik ging halen bij de huisarts. Nu rijdt hij wekelijks 2 dames naar de fysiotherapeut en de dagopvang. Het bevalt heel goed, je bouwt echt een band op en de klik wordt steeds beter.

Naast dit vrijwilligerswerk zit hij ook in het bestuur van een spaarkasvereniging en is hij vrijwilliger bij een carnavalsvereniging in Deurne. Als boodschap voor anderen vertelt Gerard: “Bedenk je eens of je misschien de zwakkere van de maatschappij kan helpen. Of verenigingen die je hulp goed kunnen gebruiken, of activiteiten in de gemeenschap.” Zelf wordt hij erg blij van de dankbaarheid van anderen en de verenigingen.

Geïnspireerd?

Denk jij nu: dit wil ik ook doen! Dat is super natuurlijk. Meld je hier aan voor buurthulp via Corona Hulp Weert. En lees hier meer over het vinden van vrijwilligerswerk in het Weerterland.

 

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.