Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
  • 2022
  • 2023
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg

Pap, mam, opa, oma, vertel eens…..

Je kent elkaar als geen ander, je bent tenslotte familie. Toch zijn er waarschijnlijk ontzettend interessante en misschien grappige weetjes over elkaar die je nooit eerder hebt gehoord. Om deze op een leuke manier te ontdekken zou je bijvoorbeeld “de Vertel Eens Familie Quiz” kunnen spelen net als Elly en haar zoon Bas. Elly is mantelzorger voor haar ouders en speelde dit spel met hen en haar zoon Bas van 12 jaar. Het is een soort vragenspel voor jong en oud, met hetzelfde doel om elkaar nog beter te leren kennen en samen herinneringen op te halen.

Elly vertelt: “Dankzij een tip van Pauline van Hulzen, mantelzorgondersteuner van Punt Welzijn, hebben mijn zoon Bas en ik, in plaats van de eeuwige VVV-bon, als verjaardagscadeau voor mijn moeder dit spel gekocht.

“Na het uitpakken van het cadeau moest er natuurlijk direct gespeeld worden.”

Bas leerde zijn opa en oma van een heel andere kant kennen. Oma als opstandig basisschoolmeisje (toen nog lagere school!) en opa wiens vader krijgsgevangen is geweest in de tweede wereldoorlog. Heel actueel op dat moment, vlak voor dodenherdenking en bevrijdingsdag. Dus Bas hing aan de lippen van oma en opa. “Vader en moeder zijn minstens zo enthousiast; de dag nadat wij het spel hebben gespeeld hebben, hebben ze het ook nog met mijn broer en zijn gezin gespeeld.”

Een geweldige ingang tot het maken en delen van (mooie) herinneringen, het beter leren kennen van elkaar en het hebben van een hoop lol!

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.