Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
Wijken en dorpen
Locaties

Mantelzorg / Dementie

Pap, mam, opa, oma, vertel eens…..

Je kent elkaar als geen ander, je bent tenslotte familie. Toch zijn er waarschijnlijk ontzettend interessante en grappige weetjes over elkaar die je nooit eerder hebt gehoord. Met de Vertel Eens Familie Quiz ontdek je deze, net als Elly en haar zoon Bas, mantelzorger voor haar ouders, op een leuke manier. Een luchtig vragenspel voor jong en oud, met hetzelfde uitgangspunt als de Vertel eens-boeken: elkaar nog beter leren kennen en samen herinneringen ophalen.

Elly vertelt: “Dankzij een tip van Pauline van Hulzen, mantelzorgondersteuner van Punt Welzijn, hebben mijn zoon Bas en ik, in plaats van de eeuwige VVV-bon, als verjaardagscadeau  voor mijn moeder, het spel Familie Quiz gegeven. Na het uitpakken van het cadeau moest er natuurlijk direct gespeeld worden.”

Bas leerde zijn opa en oma van een heel andere kant kennen. Oma als opstandig basisschoolmeisje (toen nog lagere school!) en opa wiens vader krijgsgevangen is geweest in de tweede wereldoorlog. Heel actueel op dat moment, vlak voor dodenherdenking en bevrijdingsdag. Dus Bas hing aan de lippen van oma en opa. “Vader en moeder zijn minstens zo enthousiast; de dag nadat wij het spel hebben gespeeld hebben, hebben ze het ook nog met mijn broer en zijn gezin gespeeld. Ook lijkt ons dit erg leuk om te spelen als we weer eens met zijn allen bij elkaar mogen zijn, met Kerst bijvoorbeeld.”

Een geweldige ingang tot het maken en delen van (mooie) herinneringen, het beter leren kennen van elkaar en het hebben van een hoop lol!

a Tekstgrootte verkleinen. a Tekstgrootte herstellen. a Tekstgrootte vergroten.