Voor wie?
Datum
  • 2020
  • 2021
  • 2022
  • 2023
Wijken en dorpen
Locaties

Vrijwillige inzet

“Vastelaovendj mot laevendj blieëve!”, Fenna over vrijwillige inzet.

Fenna Saes (18 jaar) uit Weert is een echt ‘Huppelpupke’ sinds 2014. De Huppelpupkes zijn de dansmarietjes van VV de Rogstaekers.

Nadat haar broer jeugdprins was geweest in 2013, vroegen de Rogstaekers aan Fenna of ze de Huppelpupkes wilde opstarten. “Ik vind vastelaovundj heel erg leuk, al van kleins af aan ben ik er mee bezig en ik ben ook jeugdprinses geweest op Leuken.” Toch vond ze het wel eng toen ze haar vroegen. “Optreden? Nee dat durf ik niet”, dacht ze.
Samen met acht vriendinnen is ze toch met de groep begonnen, onder leiding van haar moeder, en wat bleek: ze vond het hartstikke leuk! Dansles kregen ze eerst van een danslerares bij Rick, daarna een uit Kelpen. Deze danslerares was bekend met wedstrijden op het gebied van Gardedans, van haar hebben ze heel veel geleerd. ”Via haar kregen ze ook nieuwe, mooiere, pakjes.

Na vijf jaar zelf dansen is ze inmiddels de vrijwillige begeleidster van de meisjes. Eerst als hulpleiding, toen keek ze een beetje mee. Fenna: “Inmiddels begeleid ik nu al vijf jaar de Huppelpupkes van de Rogstaekers tijdens het carnavalsseizoen. Dan zorg ik ervoor dat ze op tijd klaar staan voor het optreden. Ik help ze omkleden, ik schmink ze en soms doe ik hun haren.” Ook zorgt Fenna ervoor dat de muziek bij de dj komt en dat de meisjes op tijd opgesteld staan op de bühne.

Fenna zet zich graag vrijwillig in naast haar studie voor pedagogisch medewerker aan het SUMMA-college in Eindhoven. Zo is ze ook  leiding bij KVW Leuken.

“Ik vind het leuk om met kinderen te werken, vooral de leeftijd twee tot twaalf jaar”, legt Fenna uit, “ik vind het mooi dat ik kinderen kan helpen en ze ook nog wat bij kan leren. Bij de Huppelpupkes konden sommige kinderen helemaal niet dansen en dat kunnen ze nu wel!” En dat dansen doen ze vol trots want er zijn niet veel meiden die later kunnen zeggen ‘ik was bij de dansmarietjes van de Rogstaekers’. Fenna: “En daar mag je toch wel écht trots op zijn, dat ben ik ook nog steeds!”

a Lettertype grootte verkleinen. a Lettertype grootte resetten. a Lettertype grootte vergroten.